OVO JE NJEGOVA NAJSLUŠANIJA PJESMA: Evo što trenutno slušaju Balaševićevi obožavatelji u Zagrebu i cijeloj regiji

FOTO: Wikimedia

Brojni obožavatelji opraštaju se od Đorđa Balaševića slušajući njegove pjesme. Ona simboličnog naziva, “Kad odem”, postala je jedan od najgledanijih videa na YouTubeu.

Croatia Records, izdavačka kuća koja ima prava na Balaševićeve pjesme objavila je lyrics video za “Kad odem” i u nekoliko dana skupila 376 tisuća pregleda. U Hrvatskoj se našla na trećem mjestu trendinga na YouTubeu.

Slično je i u susjednim zemljama. U Srbiji se našla na petom, a u Bosni i Hercegovini na devetom mjestu.

Đorđe Balašević umro je od posljedica zaraze koronavirusom 19. veljače u 68. godini života. Ispraćen je na posljednji počinak u rodnom Novom Sadu, a gradonačelnik Miloš Vučević proglasio je 21. veljače danom žalosti. Na sprovodu su svirali tamburaši i ispratili ga s pjesmom “Olivera”.

I drugi gradovi su se na svoj način oprostili od “panonskog mornara”. Zagreb je imao poseban odnos s Balaševićem, tako da su diljem grada niknule brojne posvete. Kultna pjesma “Stih na asfaltu” stihove je provela u djelo kada je na Ilici riječ “bećarac” zapisana ćirilicom. Različita mjesta u gradu spontano su ispunjena lampionima i posvetama preminulom glazbeniku. Osvanulo je i nekoliko grafita s njegovim stihovima.

Balašević je u svojim pjesmama često spominjao Zagreb. Dotaknuo ga se, osim u “Stihu na asfaltu” i u “Dobro veče Zagrebe” i “Ja sam u Zagrebu”. Od glazbenika se na svoj način oprostio i Lisinski porukom na pročelju zgrade gdje se obično najavljuju koncerti.

“Balašević u Lisinskom. Zauvijek”, napisali su. Novosadski kantautor posljednji je put nastupao u Zagrebu na Štefanje 2019. godine u Areni.


Komentari