Ovo je glumica koja danas ljubi najpoznatiju lezbijku, a nekad je iza sebe imala brak s muškarcem

Foto: Twitter

Australska glumica, Portia de Rossi, danas slavi 49. rođendan. Najpoznatija je po braku s uspješnom komičarkom i TV voditeljicom Ellen DeGeneres. Zajedno žive na Beverly Hillsu, a kao lezbijka se javno deklarira od 2005. godine.

Prije toga bila je u trogodišnjem braku s Melom Metcalfeom, snimateljem dokumentaraca. Kasnije joj je partnerica bila Francesca Gregorini, pokćerka Ringa Starra.

Odrasla je u Grovedaleu, predgrađu Geelonga. U Geelongu je pohađala lokalnu gimnaziju, zatim odlazi u Melbourne, prvo u djevojačku gimnaziju, a kasnije na Pravni fakultet Sveučilišta u Melbourneu, ali nije diplomirala.

U 15. godini mijenja ime u Portia de Rossi. Rekla je da je izabrala ime Portia jer je veliki Shakespeareov fan (Portia je lik iz drame Mletački trgovac, ime majke Torquata Tassa), a de Rossi jer je mislila da će joj talijansko prezime donijeti stila.

Prvu ulogu ostvaruje u filmu australske proizvodnje “Sirene” iz 1994. godine. Nakon toga nastavila se probijati kao glumica, te se preselila u Los Angeles gdje dobiva televizijsku ulogu u seriji “Nick Freno”. 1997. godine dobiva kratku ulogu u horor trileru “Vrisak 2”, gdje igra Murphy, djevojku iz sestrinstva.

Najveću slavu je iskusila u vrijeme kad je dobila ulogu u seriji “Ally McBeal”. U seriji je nastupala sve do samog kraja. U periodu 2003. – 2006. dobiva ulogu u FOX-ovoj seriji “Prikraćeni”. Nakon kraćeg izbivanja s malih ekrana, vraća se u 5. sezoni serije “Reži me”, kao Olivia Lord, nova djevojka lika Julije McNamare, koju tumači Joely Richardson.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Portia de Rossi (@portiaderossi)


Komentari