Ovim prirodnim proizvodima njegujte kožu lica

FOTO: Wikimedia

Važno je čuvati kožu, površinski najveći organ. Mi vam donosimo kako da najbolje brinete o koži svojega lica.

Kokosovo ulje

Namirnica s najvećom uporabom, od kozemtike do hrane. Ulje kokosa vašu će kožu učvrstit, ukolnit mrtvu kožu i zaštit od sunca. Ulje u sebi prirodno sadrži antioksidanse.

Ovo ulje možete koristit i na licu i na kosi. Super je za skidanje šminke, hranjenje kože, liječenju rana i sprječava iritaciju kože nakon brijanja. Kokosovo ulje koristite za najoptimalnije zdravlje kože.

Ulje čajevca

Čajevac se stotinama godina koristio u Australiji protiv izbijanja prištića, crvenila i upala na koži. Ulje rijetko izaziva alergijske reakcije, tako da je za sve tipove kože. Nadalje, ovo ulje se često može naći i u drugim kozmetičkim preparatima zbog svojih kemijskih svojstva koji blago djeluju na sva područja tijela.

Ulje čajevca najbolje je u borbi protiv akni.

Jabučni ocat

Ocat je najjeftiniji način ubijanja bakterija na koži. Ovo je jedan od najstarijih “proizvoda za ljepotu” i datira još od vremena Hipokrita, oca moderne medicine.

Sirovi med

Najprirodniji izvor nutrijenata, enzima i vitamina. Sirovi med spriječava pojavu prištića, hrani kožu, sadrži antiseptike i ubrzava zarastanje rana.
Proizvode koji sadrže sirovi med možete napravit i doma. Ova namirnica je savršena za sve tipove kože i njihovo održavanje. S čajnom žlicom koju ste prije zagrijali u ruci uzimite pola žlice sirovog meda i razmažite po koži lica. Držite sirovi med na licu 10 minuta, te isperite lice toplom vodom. Lice osušite u čisti ručnik.

Ponovite postupak dva do tri puta tjedno da nahranite kožu.

Morska sol

Sirovina s najviše magnezija, kalcija i sode. Sve ove minerale možmo pronaći i u sastavu naše kože.

Koristite pravu Himalajsku ili Keltsku sol za domaće maske za lice i tonere. Soli sadržavaju protu upalna svojstva kako bi umirila kožu i smirila izbijanja. Možete i doma napraviti vlastitu sol za skidanje mrtv kože. Pomješajte dvije čajne žlice soli s četiri čajne žlice sirovog meda i nanesite na kožu. Smjesu držite na koži 15 minuta, zatim isperite.

Ulje argana

Ulje nativno za Maroko bogato je vitaminima A i E, različitim antioksidansima i omega-6 masnim kiselinama. Osim za kožu, argan je dobar za čvrstoću i sjaj kose.

Nanesite ulje argana na područje problematične kože dva puta dnevno kako bi koža izgledala zdravo i njegovano.


Komentari