OVAKO JE TITANIC TREBAO ZAVRŠITI: Poslije više od 20 godina donosimo vam izbačene scene iz filma

Gotovo da nema osobe koja nije pogledala Titanic i koja nije zaplakala kada je siroti Jack skončao svoj život u hladnome oceanu. Tragična ljubavna priča ovog filma iz 1997. godine stajala je 200 milijuna dolara, što ga je učinilo najskupljim filmom ikad.

Prije nego što je film objavljen, protiv njega je vođena prava medijska antikampanja u kojoj se tvrdilo da je film, posprdno nazivan “Romeo i Julia na brodu”, osuđen na propast. Usprkos lošim predviđanjima, nastavak priče znamo: Titanic je postao prvi film u povijesti koji je zaradio milijardu dolara.

Sve bilo ljepše da je tragičan kraj bio nekako drugačiji… I bio je, samo je izbačen u montaži, kako prenosi stranica Future Goals.

Kako obično to biva, na kraju se snimi nekoliko alternativnih završnih scena. Ovisno o reakcijama publike na probnim projekcijama, odabere se onaj najbolji.

James Cameron je odustao od ovakvog kraja jer je procijenio da dijalog nije najbolji, kao i da se ne uklapa u ostatak “Titanica”.

Uostalom, pogledajte i sami i procijenite da li je bio u pravu.

Izbačeno je nekoliko scena koje se nisu pojavile u originalnoj verziji filma i mada ne bi mnogo utjecale na samu radnju i konačan ishod, neke bi značajno pojačale emotivni doživljaj. Svakako najpoznatija izbrisana scena je spašavanje preživjelih iz čamaca. U izostavljenom dijelu može se vidjeti osjećaj krivice na licu Brucea Ismaya, visoko rangiranog dužnosnika kompanije koja je bila vlasnik Titanica, koji je s raznih strana bio obilježen kao kukavica u strašnoj tragediji.

Pogledajte o kojoj sceni je riječ:


Komentari