Ova bajkovita plaža na najzelenijem hrvatskom otoku oduzima dah, a na njoj nećete naći kafiće, kioske, trgovine…

Foto: Instagram

Plaža Blaće na Mljetu je pješčana laguna duga oko kilometra i zaštićena niskim stijenama prema otvorenom moru, dok je s druge strane okružuje borova šuma.

Blaće, ili kako ju još zovu Limuni, mala je plaža koja se nalazi na jugoistočnom dijelu otoka Mljeta, a od mjesta Saplunara udaljena je svega 20-ak minuta hoda.

Otok Mljet je najzeleniji hrvatski otok, čiji je zapadni dio zaštićen kao prvi jadranski nacionalni park, a istočni dio kao rezervat prirodnih rijetkosti. Nalazi se u neposrednoj blizini drevnoga grada Dubrovnika, Korčule, Elafitskih otoka, a od poluotoka Pelješca ga dijeli Mljetski kanal.

 

View this post on Instagram

 

💛🍋🍋💛 #myhappyplace #loveatfirstsight #specialplace #wildandbeautiful

A post shared by Ivana K. B. (@ivana_kb) on

Okrenuta je prema jugu, prema otvorenom moru, a zaštićena je niskim stijenama. Plaža je idealna za djecu, romantičare i sve one koji svoj odmor žele provesti daleko od gužve.

 

View this post on Instagram

 

Evo je na, opet dubi na glavi 😜🤭🥰 #beachjoga 🏖

A post shared by Petra Pitarević (@petra2909) on

Ukoliko želite provesti cijeli dan na plaži Blaće ponesite sobom hranu jer na plaži nema kioska, trgovine ni kafića. Ako imate namjeru uživati u sportskim aktivnostima ponesite sportske rekvizite jer na plaži nema trgovine ni mogućnosti iznajmljivanja sportske opreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOSTROMO TOURS (@nostromo_tours) on

Iako je put do nje je makadamski, spoj čistog mora i pijeska vrijedan je truda. S obzirom na to da je dubina vode u laguni oko metar, ova predivna plaža idealno je mjesto za obitelji s djecom koja će bezbrižno uživati u plićaku.

 

View this post on Instagram

 

Mjesto ❤️ mog… 🍋🍋 #myhappyplace #nofilter #heavenonearth #islandlife #mljet #uvalalimuni #croatiafulloflife

A post shared by Ivana K. B. (@ivana_kb) on

(FOTO) Ne biste vjerovali! Ova pješčana plaža iz snova nalazi se u Hrvatskoj, a idealna je za one koji žele odmor bez velikih gužvi

Komentari