OTVARA SE KULTNI SALOON? Braća Srezović opet mogu ući u zagrebački klub

www.tulumarka.com

Cijela priča oko Saloona nije završena…

U slučaju kultne zagrebačke diskoteke Saloon koja je zatvorena više od dvije godine došlo je do novog obrata. Županijski sud je uvažio žalbu obitelji Srezović te je tako potvrdio kako ih je tvrtka Klokan d.o.o. doista smetala u njihovu “zadnjem, mirnom, faktičnom i samostalnom posjedu nekretnine objekta Discotheque “Saloon”, piše Večernji list. 

Prema riječima odvjetnika Čipčić-Bragadina, sada se Srezovićima otvara mogućnost za pokretanje spora za naknadu nanesene štete zbog oštećivanja njihova inventara dok je Saloonom raspolagao Klokan, kao i za svu izgubljenu dobit zbog nemogućnosti obavljanja ugostiteljske djelatnosti u tom prostoru.

Ipak, cijela priča oko Saloona nije završena jer Srezoviće čeka borba za objedinjenje nekretnine i zemljišta na kojem se Saloon nalazi. Pravomoćnom odlukom Upravnog suda omogućena im je legalizacija objekta u punim dimenzijama, što su Srezovići i učinili, no Grad Zagreb nije dosad odgovorio na njihove ponude o otkupu zemljišta, na što nakon legalizacije imaju pravo.

U međuvremenu je na Tuškancu napravljena i garaža, no Srezovići tvrde da je građevinska dozvola upitna jer je parcelacijski elaborat napravljen prije gradnje i nije upisan u zemljišne knjige te je time prestao vrijediti. Sami Srezovići jučer su bili u slavljeničkom raspoloženju te se sin Maro kratko javio “Gandhijevom izjavom:” “Prvo te ignoriraju, onda ti se smiju, onda se bore protiv tebe, onda ih pobijediš.” Otac Vlaho na to je dodao da je “pravda spora, ali dostižna”.


Komentari