OTKRILA ZANIMLJIVOST! Barbara Kolar iskreno progovorila o menopauzi: ‘Nije to rijetkost u našoj obitelji, ali recimo da ja držim rekord’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Popularna domaća voditeljica Barbara Kolar u menopauzu je ušlo već u ranim četrdesetima. Bez najave – samo odjednom, kako sama kaže. Na panelu Gloria osobno – “Oči u oči s menopauzom” bila je moderatorica, ali se spremno uključila u raspravu s pjevačicom i radijskom i televizijskom voditeljicom Sanjom Doležal, ginekologom Ivanom Fistonićem i seksualnom terapeutkinjom Natašom Barolin Belić.

“Moja iskustva s menopauzom nisu bila nimalo dramatična. Volim se šaliti na tu temu i reći da, kada su moji organi shvatili da ih vjerojatno neću upotijebiti u reproduktivne svrhe, onda su se jednostavno samo isključili. Jedna sam od onih žena koja je dosta lagano kroz to sve prošla. Doduše, ono što me uvijek pomalo brinulo je to što se to dogodilo prilično rano. Nije to rijetkost u našoj obitelji, ali recimo da ja držim rekord”, rekla je Barbara kroz smijeh.

Baš kao i Sanja Doležal, javni razgovor o menopauzi ne smatra tabu temom, a spremno govori kako si je ona u tim trenucima pomogla.

“Mislim da je najbolje rješenje komunicirati sa svojim liječnikom, ginekologom, koji onda pronađe dobar modus u kojem živite kao da se ništa bitno nije promijenilo, odnosno sa svojom zrelošću dođete u neku točku koja vas čini zadovoljnim” rekla je Barbara. Po struci veterinarka, i u ranim 20-ima je već znala što je čeka za koje desetljeće budući da su o tome učili i na fakultetu.

“Vjerujem da većina ljudi koja brine o sebi čita o tome. Važno vam je vaše tijelo, pretpostavljam, ne samo ono izvana i kako će se ono prezentirati sa šminkom i odjećom, već i ono što se događa iznutra. Jako je važno da čovjek upozna sebe. Edukacija i spoznaja i na fiziološkoj, emotivnoj i psihičkoj razini je jako važna”, rekla je Barbara.

Komentari