OTKAZAN NASTUP MC STOJANA Od koncerta srpskog folkera u Muzeju za umjetnost i obrt neće biti ništa

MC Stojan (Foto: Instagram)

Danas je medijsku scenu preplavila informacija da će popularni srpski reper i pjevač Marko Stojković a.k.a. MC Stojan održati koncert u Muzeju za umjetnost i obrt. Ta pomalo neobična informacija nije naišla na odobravanje javnosti, međutim, čini se da od tog koncerta neće biti ništa, budući da iz Muzeja za umjetnost i obrt nisu dali suglasnost za održavanje istoga. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani mediji, nastavno na najavu koncerta MC Stojan u Muzeju za umjetnost i obrt, kao i današnje medijske objave tim povodom, obavještavamo Vas da Muzej za umjetnost i obrt nije dao suglasnost za održavanje navedenog koncerta organizatoru i zakupniku prostora Restorana. Za organizaciju navedenog koncerta, kao i prethodna dva događanja, Muzej za umjetnost i obrt saznao je tek putem medija i društvenih mreža. Uprava Muzeja dana, 6. svibnja 2022., odmah po saznanju, uputila je upozorenje zakupniku poslovnog prostora „Restoran Muzej“ i organizatorima za neovlašteno korištenje imena Muzeja te davanje u podzakup prostora terase za javni događaj bez prethodne suglasnosti uprave Muzeja za umjetnost i obrt što su po Ugovoru dužni učiniti.

Time je zakupnik poslovnog prostora prekršio ugovornu obvezu o održavanju komercijalnog javnog događanja te je na to upozoren i zatraženo je hitno otkazivanje svih događanja. Nakon što smo danas, 16. svibnja 2022. otkrili da koncert MC Stojan nije otkazan uputili smo i drugo upozorenje i izričito zabranili održavanje koncerta u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt kao i svako neovlašteno korištenje imena institucije u navedene svrhe. U prilogu se nalaze spomenuti dokumenti.

Ovim putem obavještavamo medije i javnost da se navedeni koncert neće i ne može održati u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt niti se planiraju slična događanja s obzirom da je Muzej za umjetnost i obrt zatvoren za javnost radi priprema za početak obnove Muzeja. Zahvaljujemo na objavi ove informacije te za sva pitanja stojimo na raspolaganju”, piše u priopćenju.


Komentari