Osvježavajući napitci za ljetne dane koji će vam pomoći izgubiti kilograme

Pixabay

Dolaskom visokim temperatura naše tijelo traži veću hidrataciju zbog čeha konzumiramo velike količine sokova. Upravo ovo može biti problem ukoliko želite izgubiti pokoji kilogram. Često i ne shvaćamo koliko kalorija unosimo u tijelo na ovaj način. Kako bismo vam pomogli da ostvarite svoju željku za gubitkom kilograma donosimo popis napitaka koji će ubrzati taj proces.

VODA

Najbolje rješenje najčešće je i ono najjednostavnije. VODA, VODA I VODA.  Ne sadrži kalorije, a sudjeluje u metaboličkim procesima u tijelu. Ubrzava probavu i pomaže kod osjetljive kože lica. Ukoliko vam dosadi sama voda ubacite svježe krastavce, pokoju krišku limuna ili limete, a za mršavljenje je posebno dobar i đumbir. Ovo će vašem napitku dati novu dimenziju bez dodavanja kalorija. Preporučuje se i da popijete čašu vode prije svakog obroka kako biste unijeli manje kalorija. Savršeno, zar ne?

KOFEIN I TEIN

Kavopije, imate sreće! Kofein ubrzava proces mršavljenja ukoliko se uzima u preporučenoj dozi. Osim kofeina, mršavljenje potiče i tein, oblik kofeina koji se nalazi u čaju. Mi predlažemo da ohladite zeleni čaj i pijete ga uz par kockica leda, malo limuna i meda. Tko  kaže da su čajevi rezervirani za zimu? Zeleni čaj potiče potrošnju energije, ubrzava metabolizam i time pospješuje gubitak kilograma.

DOMAĆI SOKOVI

Ukoliko pak ne možete bez slatkih sokova pobrinite se da oni nemaju previše šećera. Ovo možete učiniti tako da sok napravite kod kuće.  Sok od bazge dobar je za smanjenje tjelesne mase jer ima brojna laksativna i detoksifikacijska sredsta. U 1 litru hladne vode potopiti 20 cvjetova svježe bazge. Neka stoji na hladnom mjestu, ali ne u hladnjaku, 24 sata. Procijediti, dodati 800 grama šećera, sok od 1 limuna i ostaviti da odstoji još 24 sata. Povremeno promiješati, da se šećer rastopi. Procijediti kroz duplu gazu i uliti u boce.


Komentari