Osuđeni HVO-ovac sa zagrebačkom adresom u skandalu s bh brendom: Šokirane influencerice prelomile nakon što su saznale za vezu

Foto: ICTY

Bosanskohercegovački brend Cocopat, koji prodaje ženske torbe, na udaru je kritika jer su njegove vlasnice obiteljski povezane s Darijem Kordićem, koji je osuđen za zločine u Ahmićima. To je zasmetalo influencericama Lejli i Šejli Ramović, koje su odlučile otkazati suradnju s tim brendom.

“Vjerojatno je novac potreban da se pokrene posao došao od ratnog pljačkanja bošnjačkih kuća diljem Viteza, Busovače itd. Dok mi gledamo kako nam sestre Ramović promoviraju Cocopat, taj isti novac bi bio spreman da financira buduća klanja Bošnjaka”, napisano je na Instagram storyju, koji je zatim objavljen i na ostalim društvenim mrežama.

Foto: Instagram

Šejla se na koncu oglasila putem Instagrama.

“Kao što je sve vas šokirala informacija o povezanosti obitelji koja stoji iza spomenutog brenda s počiniteljima zlodjela u Ahmićima 1993., tako je šokirala i potresla nas, jer smo za istu saznale kada i svi vi, tj. prije nekoliko dana”, napisala je Šejla pa nastavila dalje:

“Napominjemo, nismo bile upoznate sa svim informacijama koje trenutno kruže, a da jesmo, sigurno ne bismo započinjale suradnju. Iako smo uvijek imale divan odnos sa djevojkama iz Cocopata, s obzirom na to da osuđujemo sve ratove i sve ratne zločince, ovim putem vas obavještavamo da se naša suradnja s brendom Cocopat završila.”

Podsjetimo, prije nekoliko dana na Twitteru je objavljena informacija da je Dario Kordić stric Ivi, Sari i Patriciji Kordić, koje su osnivačice Cocopata. One su se također oglasile.

“Daljnje komentiranje i oglašavanje na ovu temu nam je zabranjeno zbog istrage nadležnog tužilaštva koja je otvorena zbog kleveta, govora mržnja i neistina iznesenih o našem brendu Cocopat”, objavile su.

Kordić, od kad je 2014. godine pušten na slobodu, živi u Zagrebu, na Trešnjevci.

 


Komentari