‘Ne dodirujemo se, svatko na svom mobitelu’: Ostavila muža nakon 15 godina zbog jedne rečenice, evo što je prelomilo

Foto: Pixabay

Neke ljubavne priče su pogrešne od početka, ali se nastavljaju s nadom da će jednog dana biti bolje, a jednu od njih ispričala je čitateljica za Fazon.

Do kad više čekati? Ako niste sretni sad, nećete biti ni za 5 godina ako se nešto ne promijeni. Ja sam to naučila na bolniji način i poprilično kasno. Zato sad želim da mnogi nauče na mojim greškama.

Uhvatila sam sebe kako na Googleu pretražujem trebam li ostati u braku zbog djece. Imali smo zaista savršen život, ali samo naizgled. Prelijepa kuća, divna i poslušna djeca, ali nas dvoje naprosto nismo funkcionirali kako treba, ja sam bila previše nježna, a on previše hladan.

Nisam imala pojma koliko čovjek može biti usamljen u braku dok to nisam doživjela. Ležimo jedno kraj drugoga na krevetu, ne dodirujemo se, oboje na svom mobitelu. Bio je dobar čovjek i dobar otac. Ali kao muž nije se dobro snalazio. Milijun puta sam poželjela razvod, i svaki put sam ostala zbog djece.

I moj život se sveo na to “zbog djece”, a ništa zbog mene. Uvjeravala sam sebe kako je problem u meni, kako ja tražim previše i pokušala sam se povezati sa njim. Ali on bi me svaki put u tome razuvjerio i odgurnuo, jer je bio istinski hladan i grub prema meni.

Nismo razmjenjivali nježnosti a romantika je njemu bio nepoznat pojam. Smješno je to što sam se baš u takvog čovjeka zaljubila. Dopadao mi se njegov stav, stabilnost i jačina. Nije pokazivao emocije i uvijek je bio jak – mislila sam da sam našla idealnog čovjeka koji će biti moj heroj.

I bio je moj heroj. Rado mi je pomagao u financijskim padovima, štitio me je od ružnih komentara i zlih ljudi, ali je bio toliko hladnokrvan da nikada nije pokazivao ljubav prema meni. Bio je poput nekog generala koji je samo želio red, rad i disciplinu, bez ikakvih izljeva emocija i ljudskosti.

Žena tako ne može živjeti. To može biti privlačno neko vrijeme, ali kasnije žena bez ljubavi vene. Nakon 15 godina braka i ja sam počela venuti, sve do jednog dana kada smo ušli u veću raspravu gdje sam jasno dala do znanja da ne mogu više tako funkcionirati u braku, na što mi je on rekao jednu rečenicu koja je sve promijenila zauvijek:

Ako ti ne valja – znaš gdje su ti vrata, slobodno idi”. I to je bilo to. Tada sam shvatila da njemu nije stalo do mene ni do braka i da se naša ljubavna priča nikada neće razviti u nešto ljepše. Samo sam stajala tu i gledala ga, sa ogromnim razočarenjem u očima.

Ne gubite dostojanstvo zbog ljubavi ali ni ljubav zbog dostojanstva. Pronađite balans, a ako ga nema vjerojatno ćete morati pronaći novog partnera. Ja sam, sada nakon nekoliko godina od razvoda, našla drugog čovjeka koji je totalna suprotnost od njega i nikada nisam bila sretnija, čak ni u svojoj mladosti.

Moj savjet svim ženama je sljedeći: Ako vas čovjek može lako pustiti da odete, i nema volju da se bori da vas zadrži – takav čovjek vas ne voli, i takav čovjek vam ne treba. Svi mi zaslužujemo ljubav. Zaslužujemo onu ljubav što omekšava teške karaktere i mijenja cijeli svijet, ljubav koja vam ne pušta da odete tek tako, i u kojoj osjećate da vam ne treba više nitko… borite se da pronađete takvu.

Komentari