OSJETITE LI ŠKAKLJANJE U USTIMA NAKON ANANASA? Slatko voće ima ’zubiće’, a evo što oni rade našem tijelu

Pixabay

Slatki ananas se može slobodno nazvati „špajzom“ vitamina C, veliki je njegovatelj očiju, srca i krvožilnog sustava, a djeluje ublažujuće na bolove u zglobovima. Jednako tako opušta od stresa, čuva od infekcija, čistač je arterija te riznica nutritivno vrijednih tvari.

Djeluje i kao čistač enzima bromelaina koji nas „jede“, na neki način. Istina je da slatki ananas zapravo ima ’zube’ koje upotrebljuje. Upravo enzim bromelain koji nam omogućuje sve navedene zdravstvene benefite od konzumiranja ananasa je taj koji vrši funkciju razgradnje nekih proteina, i vrši ju na taj način pa nemate razloga za brigu.

Zapravo je to samo potvrda da ananas obavlja svoju funkciju u tijelu, to jest djeluje kao čistač. U trenutku kada stavite ananas u usta počinje proces. Većina ljudi osjeti škakljanje u ustima dok žvaču ananas. Taj neobični osjećaj nastaje iz enzima koji, dok vi jedete njega, zapravo „jede“ vas.

Ako ga previše dugo žvačete ili pojedete puno ananasa, osjetite ćete da će vaša usna šupljina postati osjetljiva, jer imate osjećaj nagriženosti. Zato što vas ananas na neki način i jest ugrizao.

Ne brinite, ovaj osjećaj će svakako proći nakon nekoliko sati, a moguće i dan poslije.

Ananas možete kombinirati s drugim proteinom, npr. jogurtom, ako ste osjetljivi na njega. Iako ova mješavina ne zvuči obećavajuće, najbolje je da sami isprobate okus i uvjerite se.

Komentari