‘OSJEĆALA SAM SE KAO DA UMIREM’ Vlatka Pokos prvi put progovorila o traumatičnom gubitku djeteta

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pjevačica i bivša televizijska voditeljica, 51-godišnja Vlatka Pokos u intimnoj je ispovijesti za Gloriju otkrila kako se prije četrnaest godina suočila sa spontanim pobačajem. O bolnom trenutku do sada nije javno govorila, a sada je svoju priču odlučila podijeliti kako bi podržala sve žene koje su se suočile s istom traumom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vlatka Pokos/Toronto/Canada (@vlatkapokos)

˝Spontani pobačaj je za svaku ženu iznimno težak i tužan događaj, a meni se dogodio u jednom od najtežih razdoblja života, uopće. Bila sam izložena ogromnoj količini stresa uzrokovanog izuzetno teškim razvodom od bivšeg supruga, pred očima javnosti. Bilo je pravo čudo što sam uopće uspjela ostati trudna, no usprkos nezavidnoj situaciji, nije bilo nikakve sumnje da želim roditi to dijete. Međutim, život je htio drugačije˝, započela je Vlatka koja će kobnu 2007. godinu pamtiti pa raspadu braka sa zagrebačkim poduzetnikom Josipom Radeljakom, ali i trenutku kada joj je ugašen jedan od najvećih snova, onaj o majčinstvu.

˝Vjerujem da svaka žena, kad potvrdi trudnoću, počne zamišljati svoju bebu i svoj budući život. Iako sam bila jako uplašena, podstanar, bez ikakve imovine i bez ikakve podrške to dijete za mene je predstavljalo blagoslov i svjetlo u mome životu… Neke detalje sam zakopala duboko u svoju podsvijest, a ostao je samo osjećaj ogromne tuge, očaja i beznadežnosti kad mi je moja ginekologinja, danas nažalost pokojna Višnja Latin, nakon devet tjedana trudnoće rekla da maleno srce više ne kuca˝, nastavila je Vlatka uz koju je u teškim trenucima bila njezina obitelj i tadašnji partner Željko Radolfi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vlatka Pokos/Toronto/Canada (@vlatkapokos)

˝Osjećala sam se kao da umirem˝

U Vlatkinom slučaju morao se izvršiti ginekološki zahvat u bolnici, a kao javna osoba morala je trpjeti znatiželjne poglede i šaputanja kojih je bilo mnogo pa je njezin povijest bolesti završio u javnosti. ˝Doista, mislim da je to bio vrhunac gadosti i progona koje sam proživljavala u Hrvatskoj. Nisam danima izlazila iz stana i bila sam u očajnom stanju. Doista očajnom… Osjećala sam se kao da umirem. Iskreno, bolno je prisjećati se dok ovo pišem… Krivci koji su detaljno opisali moje suze i detalje boravka u bolnici nikad nisu pronađeni, ali ja im nikad neću oprostiti˝, zaključila je 51-godišnjakinja.


Komentari