OPTUŽEN ZA KOPIRANJE! Kedži YouTube izbrisao pjesmu, ne možete ni zamisliti koga je navodno plagirao!

Izvor: Screenshot YT

Iako je novi regionalni duet “Hram” Damira Kedže i Tijane Bogičević imao veliki potencijal da postane hit, spot je nažalost izazvao burne reakcije. Naime, dvojac je optužen za kopiranje još neobjavljenog spota Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta. Barem tako smatraju iz agencije Wedding2book koji tvrdi da su još u studenom objavili kadrove iz spota koje je kopirao riječki studio Creative Visuals, zadužen za režiranje spota Kedže i Bogičević.

Wedding2book smatra da nema opravdanja za ovakvo kopiranje jer su oni kadrove i fotografije na svom Instagram profilu objavili još 17. studenog.

“Mi zaista cijenimo Damira Kedžu, i žao mi je što ne ide na Eurosong. Mi smo samo izvođači, a produkcije su te koje su odgovorne za izradu spota, no moram reći da nam je isto bilo čudno kada se u njegovom spotu pojavio isti kadar, ista lokacija, pa rekla bih i isti konj, kao u materijalima koje smo stavili još u studenom na Instagram”, rekla je Ivanka Mazurkijević te dodala:

“U Rijeci nema puno kreativnih direktora i kada su te fotografije objavljene, Kedžina producentica je lajkala, znači da je odmah to vidjela. Nama izlaze tri spota i dokumentarac, a sporni kadrovi su u trećem spotu. Sad će ispasti da smo mi uzeli njegovu ideju, a u stvari smo s tim izašli prije njega. Nažalost nije prvi put da komercijalni izvođači posuđuju od nekomercijalnih”, zaključila je za Večernji ova pjevačica iz Wedding2booka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DAMIR KEDZO (@damirkedzo)

“Zbog neosnovanog copyright zahtjeva koji je u ime Dallas Recordsa upućen YouTubeu, video spot za pjesmu “Hram” je privremeno uklonjen. Nakon naše reakcije odgovorni u Dallas recordsu zahtjev su povukli i u tijeku je postupak vraćanja videa na YouTube kanal. Uskoro ćemo ponovno gledati video na YouTubeu. Do tada se slušamo i gledamo na svim streaming platformama, TV i radio postajama”, poručio je pratiteljima Kedžo.

Također iz Kedžina tima se pravdaju kako su se za spot “Hram” počeli pripremati prije više od godinu dana, te da je u njega uloženo puno truda. Smatra da su insinuacije da je spot plagiran besmislene i neopravdane.


Komentari