OGLASILA SE BALAŠEVIĆEVA KĆI: Ususret godišnjici smrti svoga oca obratila se pratiteljima

Foto: Facebook

Kći Dorđa Balaševića, Beba Balašević, oglasila se na društvenim mrežama povodom godišnjice smrti svoga oca te napisala podužu objavu na službenom Facebook profilu te objasnila svima zašto ne obilježavaju njegovu godišnjicu smrti.

”Obilježavati dan kad je Netko Tvoj otišao sa ovog svijeta, nije nešto što se ikad prakticiralo u našoj kući. Ne zbog ‘nedostatka poštovanja’ nego upravo suprotno. Tog Nekog sjećaš se svaki dan, sretneš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesmi koju ste komentirali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima, započela je Beba.

“I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obilježio sjećanje na tog nekog. Od svih prelijepih i predragocjenih dana koje provedeš s tim nekim, gotovo je uvredljivo obilježavati baš taj dan. Oni koju su slušali i razumjeli Đoleta, sjetit će se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao “formalnost koju trebam obaviti”. Dan Kad Sam Rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar… Pa sigurno možemo izabrati neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Vječitog Klinca koji nas je tolike godine radovao”, nastavila je.

“Ako želimo pokazati svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voljeli nekog, logičnije je da to bude dan kada je on stigao na ovaj svijet. A ne otišao sa njega. Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svijećama je mjesto, zna se gdje. Imajte poštovanja i razumijevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića… Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto… Te svijeće imaju svoj pridjev koji izbjegavam koristiti sada, ali odnosi se na lokaciju… A to nije obiteljska kuća… Svi vi ostali koji razumijete, izvinite što se moram tako direktno obratiti… To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time tko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživjeli mog oca na prvom mjestu”, dodala je.

”Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog djela izaberu obilježiti taj datum, nisu ništa shvatili Đoleta. Ne pitajte me kako znam…”, zaključila je Beba.

Komentari