Odabrali smo deset najboljih: Bez ovih božićnih klasika ne možemo zamisliti blagdane

Screenshot

Utimativna top lista filmova koji obilježavaju ovo doba godine i bez kojih jednostavno ne možemo zamisliti blagdane. Uživajte u božićnim klasicima!

10. Divan život

Božićni klasik izašao je davne 1946. godine i već desetljećima veže gledatelje za njihove male ekrane.

IMDB
IMDB

9. Polar Express

Ovaj film o avanturi malog dječaka koji putuje na Sjeverni pol, obično imamo naviku pogledati na božićno jutro, a svakim novim gledanjem sve nam je draži.

IMDB
IMDB

8. Predbožićna noćna mora

Ovaj kultni film genijalnoga redatelja Tima Brutnona, omiljeni je film kod svih uzrasta, a naviku ga imamo gledati na Badnjak.

7. Vilenjak

Božićna komedija o čovjeku kojeg su odgojili vilenjaci na Sjevernom polu, a naglo se mora suočiti s realnošću da tamo ne pripada, nekako nam se uvukla pod kožu.

IMDB
IMDB

6. Kako je Grinch ukrao Božić

Film koji vrlo rijetko viđamo na našim TV ekranima, a definitivno spada u vrh božićnih filmova, jest priča o zelenom čudovištu izopćenom iz društva koje živi u pahuljici. Njegov jedini cilj jest ukrasti Božić.

alienbee.net

5. A Charlie Brown Christmas

TV specijal iz 1965. godine u kojem Charlie pokušava zaobići komerijalizam i otkriti pravo značenje Božića.

IMDB
IMDB

4. Božićna priča

Film o dječaku koji svim silama želi za Božić dobiti pištolj, oduševljava nas već više od trideset godina.

IMDB
IMDB

3. Čudo u 34. ulici

Sumnjamo da je itko pokušao zamisliti Božić bez ovog filma. Ova priča nas uvijek nekako natjera da razmislimo postoji li Djed Mraz.

2. Scrooged

Ova moderna obrada, u cijeloj seriji obrada, knjige Božićna priča, Charlesa Dickensa, nekako slovi za najbolju i najduhovitiju, a već smo i stvorili naviku smijati se Billu Murrayu u ovoj ulozi.

IMDB
IMDB

1. Sam u kući

Iako smo ga imali prilike gledati nedavno, a znamo ga napamet od prve do zadnje scene, ovaj film obilježava Božić otkako je izašao. Priča o malome Kevinu kojeg roditelji zaborave, a on se mora suočiti s “opakim” lopovima Harryjem i Marvom, jednostavno nas oduševljava svake godine.

IMDB
IMDB


Komentari