Od Zagreba do španjolskog dvora i Japana. I natrag.

Foto: Oleum Viride

U novom zagrebačkom kvartu u širem centru Selska-Baštijanova, s pogledom na atraktivan park Kate Šoljić, iznenadit će vas  – najbolje od Istre.

Oleoteka Oleum viride čuvenih istarskih maslinara, obitelji Belić,  elegantan je i ugodan prostor u kojem možete doživjeti i zaljubiti  se u vrhunska maslinova ulja. Sve je pažljivo pripremljeno za novi doživljaj okusa i mirisa čak 14 jednosortnih ekstradjevičanskih ulja, za uživanje u estetici vrhunskog proizvoda, od dizajna bočica i etiketa nagrađenih prestižnim priznanjima do luksuznih poklon kutija.

Priča o ekstra djevičanskom maslinovom ulju Oleum viride Belić počinje u maslinicima Fažane, Peroja i Galižane, nastavlja se u njihovim oleotekama u Rapcu i Zagrebu, odlazi put vodećih hrvatskih restorana i delikatesnih butika u europskim metropolama, a doprla je i do Dalekog istoka.

Bosiljku i Duilia Belića spajaju desetljeća uspješnog zajedničkog života. Uz poslovnu

karijeru i život u Zagrebu zadržali su čvrstu sponu s Duiliovom rodnom Istrom i prije 15-ak godina počeli su se vrlo ozbiljno baviti proizvodnjom vrhunskog maslinovog ulja. Težnja ka beskrompromisnoj kvaliteti dovela ih je (i) do niza elitnih priznanja za najbolja maslinova ulja na svijetu, ulja koja su kušana na španjolskom dvoru i darivana Svetom Ocu u Vatikanu.

Upravo su Belići prvi istarski maslinari koji su jednosortnim uljima iznenadili i oduševilitržište i kupce. A onda su pažljivo odabrali devet jednosortnih ulja i stvorili – Selekciju Belić.

Belići neprestano istražuju kako se vrhunsko maslinovo ulje sljubljuje s hrabrim idejama i iskoracima u gastronomiji. Čokoladna torta s par kapi istarske bjelice već je klasik, a dodali su kap gastro intrige i delicijama od boškarina ili jastoga, neobičnom povrću ili pralinama…

Sve se te ideje, okusi i mirisi očekuju  vas u širem centru grada – vrijedi ih doživjeti


Komentari