OD PERJA DO KOŽE Što se nosi ovih blagdana? Zagrebačka dizajnerica otkriva ‘must have’ komade

Zagrebačka dizajnerica Kristina Burja prava je osoba za razgovor u vezi mode u blagdansko doba. Upitali smo ovu stručnjakinju što odjenuti u vrijeme narednih domjenaka, izlazaka i slavlja, što odabrati za kućne prigode, a što za one na otvorenom.

Je li perje rezervirano samo za svečanosti, ili?

To je stvar osobnog stila, ali moje mišljenje je da modni iskoraci nisu rezervirani samo za posebne prilike. Svakodnevicu možemo začiniti smjelim modnim odabirom koji će vas razveseliti i učiniti posebnom. Osobno perje koristim godinama u svojim kolekcijama neovisno o trendovima i vrsti odjeće, tako da smo ga imali na kaputima koji su nosivi svakodnevno kao i na haljinama koje naginju Couture artiklima i nosimo ih za posebne prilike.

Što će se nositi ovih blagdana? Što će se nositi za kućna druženja? Što ćemo nositi na poslovne domjenke? Što ćemo nositi za one nešto svečanije prilike?

Za ove blagdane Krie stavlja naglasak na srebrno. S obzirom na to gdje idete i o kakvom je druženju riječ prilagodite svoju odjevnu kombinaciju. Ovih dana ne postoji opis ‘previše’, sve nam je dozvoljeno. Za kućna druženja odaberite kombinacije s hlačama ili haljine koje vam daju osjećaj ležernosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRIE (@kriedesign)

I kožnate varijante su poželjne, a ja ih jako volim i uvijek su dio Krie kolekcija. Kožni kombinezon, hlače, korzetirani top i mini suknja koje smo nedavno predstavili u Parizu savršeni su odabir za svaku vrstu proslave, dok promijenimo vrstu obuće i modnih dodataka transformiraju se od kućne zabave do svečane proslave kao i one na trgovima. Na primjer uz combat čizme, debele čarape, dolčevitu i toplu jaknu mini suknja ili kombinezon mogu biti prikladni i za doček na otvorenom dok uz cipele na petu, statement nakit, top, košulju ili body se transformiraju za večernji izlazak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRIE (@kriedesign)

Domjenci dozvoljavaju više glamura, pa i onog koji vam nameće da cijelu večer pazite na svoje držanje, a s obzirom koliko smo se svi zaželjeli takvih druženja i to nam neće biti teško. U svakom slučaju dovoljno je investirati i u samo jedan statement detalj poput zanimljivog remena koji može podići i staru odjevnu kombinaciju. Ove godine smo veliki remen kao dodatak dodali na kapute, haljine i kombinezone i uistinu je efektan, a kada ga skinemo ti odjevni predmeti postaju praktični i za druge i dnevnije prigode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRIE (@kriedesign)

Što na Novu godinu? Što nositi ako Novu godinu čekamo na otvorenom?

Kombinacija za doček uvjetovana je mjestom gdje slavite. Za Novu možete odabrati saten, sjajne materijale, sve ono što inače mislite da je preupadljivo. Bilo bi dobro da je slojevita kombinacija jer za Novu nikada ne znate gdje ćete završiti. Ako se odlučite za doček na otvorenom predlažem da uložite u zanimljivi kaput koji će vas grijati cijelu zimu, a za doček ćete se osjećati posebno. Također su odlične trenutno popularne combat čizme jer imaju jako debele potplate što će vas držati poviše od hladnog poda, a istovremeno ćete biti jako fashion. Moj osobni odabir su kožne hlače, a u našoj novogodišnjoj kolekciji biti će srebrne boje.

Komentari