‘OD OTPADA SAM SLOŽIO VILU ZA 150 KUNA’ Ovo je cijela priča o radišnom zagrebačkom umirovljeniku iz Stankovićeve emisije

Foto: HRT Screenshot

˝Znamo da zvuči kao reklama za brzu zaradu, ali čovjek je živ i eno ga u polju s motikom˝, riječi su kojima je voditelj Aleksandar Stanković u jučerašnjoj emisiji ˝Nedjeljom u 2˝, (a čija je gošća bila ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti Dunja Mazzocco Drvar koja je govorila o klimatskim promjenama i onome što kao pojedinci možemo napraviti za Zemlju), najavio prilog o zagrebačkom umirovljeniku, 65-godišnjem Boži Odaku. 

Božo je grad odlučio zamijeniti selom i u mjestu Donji Desinec kupio zemljište gdje danas uzgaja i prodaje povrće.

I bila bi ovo još jedna priča o kvalitetno provedenoj mirovini da Božo zemljište od 4600 kvadrata nije kupio za, kako je naglasio, jeftinih 25 tisuća kuna, a isto mu se već u prvoj godini isplatilo te danas od povrća koje je prvotno bilo namijenjeno uzgoju za vlastite potrebe, danas lagodno živi jer zarađuje između 80 i 100 tisuća kuna godišnje.

Foto: HRT Screenshot

˝Najviše mi se gadi čuti riječ ne isplati se. Jako se isplati. Ja sam u prvoj godini isplatio i zemlju i bunar i kopačicu i sve. Mladim ljudima poručujem, usudite se, krenite! Svi čekamo da država riješi probleme. Mene ne zanima država i poticaji. Na rubovima naših gradova je 100 tisuća hektara neobrađene zemlje. Zemlja vapi da je se obradi˝, naglasio je Božo koji ističe kako od ovog posla jedna obitelj može živjeti bolje nego s prosječnom hrvatskom plaćom.

˝Od otpada sam složio vilu za 150 kuna˝

Božo, koji inače živi u Zagrebu kod bolnice Sveti Duh, do zemljišta svaki dan putuje točno 29 kilometara, a ondje, kako je objasnio, osim što provede po deset sati radeći na zemlji, nerijetko zna i prespavati. ˝Užasno sam škrt pa sam od paleta s otpada složio vilu za 150 kuna. Prvenstveno je trebala poslužiti za držanje alata, ali s obzirom na to da mi se nekad ne da putovati kući, složio sam si prostor i za spavanje, termički je izolirana i vrlo je ugodna za odmoriti˝, ponosno je objasnio 65-godišnjak te pokazao kako je uz kuću napravio i bazen u kojemu je, kako tvrdi, čisto zadovoljstvo ohladiti se u vrućim ljetnim danima.

Prilog o Boži Odaku možete pogledati ovdje od 17. minute.Komentari