OČEKIVANO? Ratom pogođena Ukrajina neće biti domaćin Eurosonga 2023., ‘s klupe’ uskače ova zemlja

Kalush Orchestra (Foto: Guliver)

Ratom pogođena Ukrajina neće biti domaćin Eurosonga 2023. godine, unatoč uvjerljivoj pobjedi Kalush Orchestra, prenosi Daily Mail.

Organizatori Eurosonga su napravili objektivnu procjenu sigurnosti te su zaključili da zbog ratnih sukoba Ukrajina potrebne uvjete – ne ispunjava, a Europska radiodifuzna unija (EBU) objavila je sljedeće priopćenje.

“Poznata je tradicija da pobjednik Eurosonga bude domaćin natjecanja sljedeće godine, osiguravajući određene kriterije i uvjete, uključujući sigurnost za sve natjecatelje. S obzirom na rat koji je u tijeku od ruske invazije na ovogodišnju pobjedničku zemlju, EBU je uzeo vremena da provede potpunu procjenu i studiju uključujući pitanja sigurnosti.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedna je od najsloženijih TV produkcija na svijetu s tisućama ljudi koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 mjeseci pripreme. Nakon ove objektivne analize s dubokim smo žaljenjem zaključili da, s obzirom na trenutne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva ne mogu biti zadovoljena i bili smo prisiljeni donijeti ovu odluku”, piše u priopćenju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

‘S klupe za rezerve’ najvjerojatnije će uskočiti drugoplasirana Velika Britanija, čiji je predstavnik Sam Ryder sa svojom pjesmom “Space Man” završio kao drugoplasirani na ovogodišnjem Eurosongu u Torinu. Kao gradovi domaćini spominju se Glasgow i Manchester.

Podsjetimo, ukrajinska grupa ‘Kalush Orchestra’ je s pjesmom ‘Stefania’ uvjerljivo slavila pobjedu na 66. natjecanju za najbolju pjesmu Europe.

Komentari