OBITELJ JU OSUDILA ‘Imala sam spontani pobačaj, a svekrva i šogorica tvrde da sam namjerno pobacila’

Foto: Pexels/Ilustracija

Svaka žena koja je doživjela spontani pobačaj zna koliko je to bolno i potresno iskustvo koje sa sobom nosi brojne posljedice. A kada u tom procesu nemate podršku najbližih, dapače, dobivate osudu – trauma je još veća. Upravo je svoju traumu na Redditu podijelila neimenovana korisnica koju je, nakon spontanog pobačaja, suprugova obitelj optužila da je namjerno pobacila.

˝U SAD-u sam pet godina, ali nisam odavde. Imam drugačiju boju kože i strani naglasak. Nisam kćer ili šogorica koju su očekivali, ili koju su njegova mama i sestra priželjkivale˝, započela je žena, a zatim otkrila kako je suprugova obitelj, nakon što su ih posjetili poslije spontanog pobačaja, užasno reagirala na traumatični događaj.

˝Suprugova sestra nas je pozvala k sebi i pred svima rekla da moj pobačaj nije ništa strašno jer sam to učinila namjerno i da ionako nisam htjela bebu, što nije točno˝, napisala je žena. Naime, stvar je u tome što je žena prethodno dala do znanja obitelji da joj se ne žuri imati bebu, što su tada shvatili kao priznanje da nikada ne želi imati djecu. Suprug se zauzeo za nju i napustili su kuću, ali sada se želi pomiriti sa svojom obitelji jer su izrazili želju da joj se žele ispričati.

˝Kako da ih pustim u svoju kuću nakon svega˝

˝Pa kako da ih pogledam i pustim u svoju kuću nakon svega, bez da mi dođe da im bacim nešto u glavu i kažem im kako se stvarno osjećam˝, upitala je shrvana žena kojoj su potom drugi korisnici Reddita pružili prijedloge i poruke suosjećanja.

˝Postavite svoje granice sada ili ćete godinama voditi bitke s njima˝, ˝život je prekratak da bi se stalno bavili ovakvim ljudima. Ako želite imati miran život i zdrave odnose unutar obitelj… morat ćete isključiti šogoricu i svekrvu˝, poručili su joj.


Komentari