RASPAD PRLJAVACA O svemu se oglasio i Tihomir Fileš: ‘Prestanak komunikacije ukazuje na Hourin pokušaj privatiziranja banda’

Tihomir Fileš i Jasenko Houra(Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Trakavica oko ‘Prljavog kazališta’ ne prestaje puniti novinske stupce. Nakon što se o svemu očitovao Jasenko Houra, sada je na red došao i Tihomir Fileš, koji se oglasio priopćenjem preko odvjetnice.

“Nastavno na priopćenja koja odvjetnik gospodina Jasenka Houre daje raznim medijima u ime svoje stranke, moja stranka, gospodin Tihomir Fileš slobodan je demantirati notorne neistine u istome. Gospodin Fileš nikada nije zloupotrijebio povjerenje niti jednog člana banda u bilo kojoj fazi postojanja banda Prljavo kazalište”, piše u priopćenju.

“Ako već gospodin Houra tvrdi da je njegov isključivi interes nastavak rada, bilo bi interesantno da objasni zašto je taj rad upravo on u protekle dvije godine opstruirao. Naime, njegova sasvim jednostrana, ali i tajna odluka da promijeni članove banda, kao i prestanak komunikacije s drugim osnivačem i dugogodišnjim managerom, gospodinom Filešom ukazuje na njegov pokušaj potpunog privatiziranja banda kao takvog te pokušaj neovlaštenog upravljanja brandom, što je posve suprotno od načina na koji način je gospodin Fileš poslovao i posluje u istom kontekstu”, naglasio je.

“Gospodin Fileš nema, niti je imao namjeru, ikome zabraniti nastupe, kao niti spriječiti ikoga u izvođenju djela kojih je autor gospodin Houra, no ima namjeru zahtijevati poštovanje zaštićenog žiga kao i spriječiti povredu istog, pa stoga bilo tko, a posebno gospodin Houra može navedeno i činiti, no upotrebom nekog drugog naziva”, istaknuto je.

Podsjetimo, nakon 45 godina raspao se legendarni zagrebački bend koji je odgovoran za bezvremenske hitove: ‘Tu noć kad si se udavala’, ‘Heroj ulice’ i ‘Ruža hrvatska’.

Komentari