O PROBLEMIMA NA BALKANU! Vlatki Pokos prekipjelo: ‘Za početak ste proglašeni k***om, bezvrijednom osobom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sreću i ljubav pronašla je u Kanadi, no događaji u Hrvatskoj itekako ju i dalje diraju. Naravno, riječ je o Vlatki Pokos. Ovoga puta, na svom Instagram profilu, progovorila je o pravima žena, potaknuta “napadom” jednog pratitelja koji joj je prigovorio što nema djece. Što je Vlatka odlučila poručiti dušebrižniku i cijeloj Hrvatskoj, prenosimo u cijelosti:

Odvratni mizogini napad

“Želim odgovoriti svim, pretpostavljam, dobronamjernim, ali vrlo površnim i lakonskim komentarima poput ‘što te briga’, ‘što se opravdavaš’ i slično. Odvratni mizogini napad koji sam doživjela nije samo moj osobni problem. To je problem većine žena u zatucanim društvima i zbog toga o tome treba govoriti”, započela je.

Treba dići glas protiv ovih kojima ženska emancipacija smeta

“Žene su se teško izborile za svoja osnovna ljudska prava i uživaju ih (u Zapadnoj civilizaciji) tek posljednjih stotinjak godina, ali bolje reći tek posljednjih pedesetak! Ta prava nisu zagarantirana, za njih se uvijek ponovno treba boriti. Treba dići glas protiv ovih kojima ženska emancipacija smeta, koji bi rado žene vidjeli u ‘tradicionalnim’ ulogama. Kada ste samostalna žena, prkosna i ponosna, na Balkanu plaćate ogromnu cijenu. Za početak ste, naravno, proglašeni kurvom, bezvrijednom osobom na koju se svatko javno i nejavno nabacuje blatom”, objasnila je Vlatka.

 “Nije me briga”; stav Hrvata

“Jedan od najvećih problema Hrvatske jest mentalitet ‘nije me briga’, ni za koga i ni za što. Zato smo potonuli u korupciju, zato nam je devastirana obala, zato su nam ulice metropole pune smeća. Jer nikoga nije briga za druge i drugačije, jer svatko gleda svoj mali bijedni interes. Hrvatsko društvo nikada neće ostvariti društvo i državu kakvu je već odavno trebalo imati, ako svatko ne počne mijenjati svoje vlastito ponašanje. Nisam od onih koje nije briga, nisam opsjednuta sama sobom. Zato mi prestanite docirati i govoriti što ću misliti, pisati i javno govoriti. Hvala”, zaključila je.


Komentari