Nudi li vam se na FACEBOOKU pounda za ‘DISLIKE’ , nemojte ju prihvatiti

Screenshot

Iz Facebooka su već nekoliko puta izjavili kako za sada nemaju u planu uvoditi “dislike”.

Već se neko vrijeme na popularnoj društvenoj mreži šire oglasi koji nude korisnicima rani pristup opciji “dislike”. Kako je Zuckerberg nedavno natuknuo da bi se ta opcija uistinu mogla pojaviti, veliki broj internetskih prevaranata odlučilo je to iskoristiti.

Prijevara počinje tako da vas traže da ispunite nekoliko koraka u zadanom vremenu. Od vas traže da prvo podijelite stranicu na vašoj vremenskoj crti, nakon čega vam nalažu da poduzmete sljedeći korak. Sljedeći korak kaže kako morate pritisnuti opciju “Send” i poslati je dalje prijateljima i grupama. Onda nakon što se proširili prijevaru svima koje imate na Facebooku, nude vam da pritisnete “Download” opciju koja će vam vjerojatno ubaciti nekakav zloćudni softver. Kažemo vjerojatno jer nismo isprobali opciju kako ne bismo proširili prevaru dalje, ali ispunite li sve njihove zahtjeve piše se loše i vama i vašemu računalu.

Iz Facebooka su već nekoliko puta izjavili kako za sada nemaju u planu uvoditi “dislike”, ali ako i odluče uvesti je ona će biti sastavni dio društvene mreže i neće se preuzimati s nekog stranog izvora.


Komentari