NOVI TREND: Silom prilika, frizure fudbalerke su se vratile u modu!

 “Vodimo razgovore o tome kako pristupiti svemu tome, u sinergiji su i politika i struka i mi dajemo inpute. Ono što smo govorili, u onom trenutku kad ćemo imati pad od 5 do 7 dana ići ćemo u postupno ublažavanje mjera”. Izjavila je to ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić za N1 i time slomila srca brojnim Zagrepčankama koje ne mogu dočekati trenutak u kojem će se ponovno otvoriti frizerski saloni.

U međuvremenu, možemo se oprostiti od savršenih frizura. Pozitivna strana karantene je i ta što će nam se kosa malo oporaviti rjeđim bojanjem i s manje sušenja fenom, a idealan je trenutak i da se prisjetimo jedne savršeno nesavršene frizure. Poznata ‘fudbalerka’ osamdesetih je godina bila zaštitni znak sportaša, a s terena se ubrzo preselila na gradske ulice.

Na ovu su nas temu potakli čitatelji našeg portala, posebno jednim upitom Ana C. koja se žalila da će morati nositi “fudbalerku”, dok se ne ponovo otvore frizerski saloni u Zagrebu. To i nije tako loše, fudbalerka se upravo vratila u modu! Iako je nastala osamdesetih godina, nikada nije nestala pa su je tako ranih 2000. godina nosili brojni drugi. David Beckham je ovom frizurom osvajao ženska srca, a ništa manje zanimljiv nije ni Nikolaj Pešalov koji je za Hrvatsku osvojio ukupno 16 medalja, što ga čini jednim od najuspješnijih hrvatskih sportaša u povijesti iako je rođeni Bugarin.

‘Naprijed posao, iza zabava’ mogli su govoriti i muškarci i žene koji su imali specifičnu frizuru pa tako ne čudi kako je kultna ‘fudbalerka’ u gradiću Kurri Kurri dobila i svoj festival.

Estrada je bila luda za ovom zurkom! Zana Nimani, Oliver Dragojević i Mišo Kovač samo su neki od onih koji su pozornicama ponosno šetali svoju ‘fudbalerku’.

Njena popularnost nije nikada potpuno iščeznula pa tako da sigurnošću možemo reći kako je tu uistinu riječ o vječnom klasiku koji se u karanteni vraća na velika vrata. Ljubitelj fudbalerke je i trenutno jako popularni Joe Exotic o kojem je snimljena dokumentarna serija ‘Tiger king’ koja trenutno na Netflixu obara rekorde gledanosti.

FOTO: Facebook

Oni hrabriji mogu i popratiti jedan od brojnih Youtube tutoriala i sami sebi ošišati najzapamćeniju frizuru prošlog stoljeća.

 

Komentari