Novi obrat u slučaju skrbništva: O žalbi neće odlučivati sutkinja koja je odlučila u korist Milana Popovića

Foto: Bruno Konjević,Marko Todorov/CROPIX

Predsjednik splitskog suda prihvatio je zahtjev sutkinje splitskog Županijskog suda da se izuzme iz predmeta o odlučivanju po žalbi Severine Kojić na presudu zagrebačkog Općinskog suda, koji je skrb o zajedničkom djetetu povjerio ocu Milanu Popoviću, piše Jutarnji list.

Ovo je u drugom pokušaju usvojen zahtjev sutkinje da više ne odlučuje o tom predmetu. Zahtjev sutkinje za izuzeće uslijedio je nakon što se dvije sutkinje članice vijeća nisu složile sa stavom sutkinje Lasić da potvrdi prvostupanjsku presudu sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Tee Golub, koja je dječaka povjerila na skrb ocu i dala mu za pravo da odlučuje o svim bitnim pitanjima dječakova života, te da živi s ocem, a odredila je koje dane Severina ima pravo viđati sina.

Inače, 2015. godine Lucija Lasić, sutkinja ŽS u Splitu, stegovno je kažnjena jer je počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti. U povodu žalbe odvjetničkog tima S. Kojić na presudu, 12. veljače održana je višesatna sjednica, a sutkinja Lasić bila je za to da se potvrdi presuda u korist Milana Popovića, dok su druge dvije sutkinje bile protiv.

Nastavak sjednice bio je 19. veljače, i tada je vijeće bilo podijeljeno pa nije bila donesena nikakva odluka.

Problem je bio, doznajemo neslužbeno, to što je sutkinja Lasić zagovarala potvrđivanje prvostupanjske presude Tee Golub, sutkinje zagrebačkog Općinskog suda, koja je nedavno presudila u korist Severinina bivšeg supruga, srbijanskog poduzetnika Milana Popovića.

Druge dvije sutkinje, članice vijeća, bile su protiv toga pa je te srijede sjednica bila odgođena i njezin nastavak najavljen za srijedu, 19. veljače.

No, i tada je Lasić bila za potvrđivanje presude, a dvije sutkinje protiv, smatrajući da ŽS u Splitu treba provesti raspravu i pozvati na ročište vještake. Sutkinja Lasić se, doznajemo, i tom prijedlogu svojih kolegica opirala, a navodno su i vještaci kazali kako ne žele doći i odgovarati na pitanja koje bi im postavilo vijeće, i to zato što ih je Severina vrijeđala.

I dan kasnije, 20. veljače, sutkinja Lasić zatražila je svoje izuzeće jer je i nju Severina vrijeđala. Proći će dodatno vrijeme dok se cijeli spis sada dodijeli novom sucu.


Komentari