NOVA VODITELJICA PROVJERENOG: ‘Nije ugodno kada vam kažu: ‘Završit ćete poput Pukanića”

Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL

Emu Branicu gledatelji su upoznali još 2008. godine kao reporterku magazina ‘Provjereno’. Ove godine 38-godišnja Zagrepčanka preuzela je voditeljsku palicu. ‘Reakcije su odlične, dobivam puno pohvala od kojih se nekada zacrvenim. No, smatram da imam još prostora za napredak jer biti dobar i uvjerljiv voditelj je zahtjevna vještina’, ispričala je Ema za Ekran.

Dodaje kako ju je oduvijek smetala nepravda, te je željela kreativno i dinamično zanimanje pa se novinarstvo činilo kao pun pogodak. ‘Kad sam prvi put dobila kameru u ruke i priliku da stvorimo nešto konkretno, znala sam da je to ono što želim. Dodatna potvrda mi je stigla kada sam došla u redakciju ‘Provjerenog’ gdje se ta predivna mogućnost kreativnog izražavanja putem slike, tona i glazbe u kombinaciji s istraživačkim novinarstvom se pretočila u stvarnost’, ispričala je.

Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL

Ema kaže kako je nitko nikada nije pokušao podmititi, jer znaju da se ne bi dobro proveli, ali prijetnji ima. ‘Nije ugodno kada vam netko kaže: ‘Završit ćeš poput Pukanića’ ili ‘Treba vas sve pobiti’. Prijetnje su ili jako direktne ili vrlo indirektne, ali između redova se jasno da iščitati što žele po

ručiti – da odustanemo’, priča.

Objašnjava kako reporteri s tako specifičnim poslom jednostavno nemaju radnog vremena te je zahvalna dugogodišnjem partneru na strpljenju.  ‘Lijepo je imati partnera koji se trudi imati razumijevanja i zaista sam mu zahvalna na strpljenju. Ponekad ga izludim takvim radnim vremenom i maratonskim telefonskim razgovorima, ali zna da sve to ima cilj i svrhu koja je dobra za sve nas kao društvo’, dodaje Ema.

 

 

 

 

Komentari