Nova hit serija na pomolu? Zagrebački redatelj okupio vrhunsku glumačku postavu

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prema hit romanu iz 2015. ‘Područje bez signala’ Roberta Pešića, ovaj tjedan započelo je snimanje istoimene serije u režiji jednog od našeg najpoznatijeg redatelja Dalibora Matanića.

Na samom početku snimanja impresivna glumačka ekipa okupila se u Sesvetama i Dugoj Resi. Producentica serije je Ankica Jurić-Tilić, a scenaristi Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Seriju proizvodi zagrebačka Kinorama, koja je itekako javnosti poznata po filmovima ‘Comic sans’ i ‘Ne gledaj mi u opijat’.

Ovaj roman izuzetno je zanimljiv po tome što spaja globalno i lokalno, te u isto vrijeme određenim događajima u životima likova potresa i nasmijava čitatelje, što će biti vidljivo i u seriji. Glavni likovi su Oleg i Nikola, poznatiji kao ‘zagrebački majstori preživljavanja‘, koje u zabačeni grad dovodi narudžba tajnovite osobe iz regije afričkog kontintenta Magreba što ih vodi do itekako zanimljivih zapleta.

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sigurno već pogađate koga ćemo vidjeti u glavnim uloga, a upravo je jedno od najpoznatijih zagrebačkih lica utjelovilo lika Olega. Riječ je o Reneu Bitorajcu kojeg ćemo u ovoj seriji imati prilike vidjeti kao spretnog poslovnjaka, brzog jezika i britkog uma. Introvertnog Nikolu, glumi Krešimir Mikić.

U seriji ćemo imati prilike vidjeti još velikih glumačkih imena među kojima se ističu Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Slavko Štimac, Anđela Ramljak, Tihana Lazović i još mnogi drugi. Epizode će se snimati devet tjedana na raznim lokacijama od Zagreba, Karlovca, Duge Rese, pa sve do skandinavskog Helsinkija i afričkog Magreba.

Započeli smo snimanje u utorak u bivšoj tvornici u Sesvetama, nadamo ga se sretno završiti u galeriji moderne umjetnosti u Helsinkiju. Ovo je dugo putovanje, idemo korak po korak i nadamo se da ćemo imati sreće na putu i da će gledatelji, kad im u jesen sljedeće godine HRT predstavi seriju, biti dirnuti i inspirirani kako smo i mi bili čitajući roman ‘Područje bez signala’, izjavila je za Večernji list producentica Ankica Jurić-Tilić.

 


Komentari