NIVES CELZIJUS ‘OČITALA BUKVICU’ SVIMA: ‘Golotinja je nešto prirodno, a odijevanje je nastalo iz potrebe’

Foto: Instagram

Hrvatska kolumnistica i publicistica, 39-godišnja Nives Celzijus osvrnula se na pravila odijevanja i neravnopravnost spolova u podužoj objavi na Instagramu kojom je najavila novu kolumnu.

Nives je pozirala u haljini leopard uzorka s prorezom na jednoj strani te naglasila osebujni dekolte pa napisala sasvim prigodan osvrt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius)

“Povijesno i civilizacijski gledano, golotinja je nešto prirodno, a odijevanje je nastalo iz potrebe da se tijelo zaštiti, ponajprije od klimatskih utjecaja. A onda su se pojavili ljudi s neobuzdanim porivima i odjednom klimatski više nije bio jedini vanjski utjecaj od kojeg se treba štititi”, započela je.

“I dalje nam je sredstvo zaštite skrivanje i dobra procjena što od odjevnih komada neće izazvati mogućeg predatora. No eliminiranjem minica, dekoltea, badića, šminke, frizura ne izopćavamo niti liječimo predatore, samo im mijenjamo estetske kriterije. Ostajemo izložena lovina, bile mi zakopčane do grla ili polugole”, dodala je.

“Poništavanjem naše osobnosti nećemo im zadržati stvar u gaćama. Šaljemo im poruku da su bitni, da nam je draže transformirati svijet nego ih naučiti da njihov penis nije bog čije nam je spoznavanje nužno”, zaključuje Nives.

Podsjetimo, Nives je nedavno uzvratila hejterima koji su je prozvali da nosi minijaturne kupaće kostime, objavom provokativne fotografije.

“Mislite da mi je ovaj novi premali ili taman?”, upitala je pratitelje.

“Realno, najbolje da ne nosiš nikako”, “taman”, “definitivno jedna od naj-hot žena Balkana”, samo su neki od komentara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius)


Komentari