‘NISU NAM DALI NI POJAŠNJENJE’ Domaća pjevačica o agoniji posvajanja u Hrvatskoj, evo kako je došla do djeteta

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Samostalna glazbena karijera i obiteljski život fokus su bivše članice grupe E.N.I, jednog od najpopularnijih bivših glazbenih stastava u Hrvatskoj. Crvenokosa Nikolina Tomljanović prije tri godine konačno je postala majka, no sve što je prije toga prošla, još će dugo pamtiti.

Naime, Nikolina i suprug usvojili su djevojčicu Salomé iz Afrike.

“Te prve sekunde su neopisive, ne mogu se riječima dočarati. Ta ljubav, taj osjećaj, to saznanje i potreba da smo njezini… taj osmijeh!!!”, ispričala je Nikolina u intervjuu za Večernji list.

No, prije nego što se sa suprugom odlučila za ovaj potez, Nikolina se borila s dugotrajnom i sporom hrvatskom birokracijom.

“Dovoljno je možda reći da smo u šest godina primili samo jedan poziv od centara. Tim pozivom bili smo najbliže posvojenju. Nije nas žalostilo što tada nismo postali roditelji jer idemo logikom da se izabiru najbolji roditelji za određeno dijete, ali žalosti nas način ophođenja prema nama u tom trenutku. Nisu nam dali nikakvo pojašnjenje, a ton im je bio potpuno hladan. Empatije nigdje. A rijetko da smo naišli na empatiju i u drugim centrima za socijalnu skrb kad bismo ih kontaktirali”, razočarano je priznala Nikolina.

Iako je s članicama grupe E.N.I. i dalje u dobrim odnosima, trenutačno ne razmišljaju o ponovnom okupljanju. Nikolina dovršava svoj drugi samostalni album, nasljednika prvijenca “Put po mom” iz 2018. godine, u kojem se uspješno okušala u fuziji popa i countryja.


Komentari