‘Nisam si vidjela budućnost drugačije nego neudana i bez djece’: Hrvatske glumice progovorile o odluci o nemajčinstvu

Foto: UNA TV. Glumice Natalija Đorđević i Nela Kocsis

Mogu li žene uopće javno priznati da ne žele imati djecu, a da ih pri tome društvo ne osuđuje? U  emisiji ‘Una, due, tre‘ na UNA TV-u, novinarka Lucija Ptičar razgovarala je s glumicama Natalijom Đorđević i Nelom Kocsis o tome zašto nikad nisu htjele postati majke i jesu li im najbliži ikada predbacivali što ne žele imati djecu.

Natalija je rekla kako djeca nikad nisu bila u njezinom planu. Mislila je da će se to možda promijeniti u pubertetu, ali glumica nije promijenila mišljenje – ni tada, a ni danas. “Nije to bila moja želja, ali nisam si vidjela budućnost drugačije nego neudana i bez djece”, otkrila je njena kolegica Nela.

Glumice su zadovoljne svojim životima koji su ispunjeni na mnoštvo drugih načina koji ih čine sretnima. Natalija kaže kako je ponosna na svoj život koji živi bez kompromisa, onako kako njoj odgovara, a pri tome nikome ne škodi.

Osuda okoline

Kažu kako im njihovi najbliži to nikada nisu prebacivali niti ih nagovarali na obiteljski život, no Nela je dodala: „Moram priznati da sam primijetila, nakon što su nekoliko mojih kolegica rodile, da većina, ne sve, zaista promatra te na način da si ti jedna dokona osoba, nemaš ti obaveze koje ja imam, ne znaš ti što je to imati djecu. Nije to direktno izrečeno, ali kroz milijun malih stvari.“

Natalija bi voljela da mlade žene koje ne žele imati djecu, ali se radi pritiska okoline boje da nešto s njima nije u redu, znaju kako je sve u redu i da su ljudi jednostavno različiti.  Obje glumice se slažu kako je normalno bojati se samoće, ali imati djecu iz tog razloga je potpuno pogrešno.

“Ne bih ja nikad rodila djecu jer je mene strah da ću ostati sama ili se udavala iz tog razloga mislim da su to potpuno krivi, sebični i grozni razlozi. Ja bih samo htjela biti financijski pokrivena i zdrava. Da si mogu neku kućicu na moru ili s nekim gospođama koje su same napraviti dvorac i družiti se”, zaključila je Natalija.


Komentari