Nikolina Pišek nakon proživljenih drama zahvalila hetjerima: ‘Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo’

Foto: Instagram/@nikolina_pisek

Zagrebačka TV voditeljica Nikolina Ristović posljednjih je dana proživljavala pravu dramu na ljetovanju. Ona i njena obitelj nedavno su izbačeni iz vile u Kaštel Starom jer su je navodno uništavali. Oni pak tvrde da su bili pokradeni i oštećeni za više od 60,000 kuna te skup nakit, a njezin je suprug na kraju noć morao provesti u policijskoj postaji jer nije Hrvatski državljanin.

Nikolina tvrdi i da su joj se prilikom izbacivanja vlasnici derali uvrede i psovke temeljene na nacionalnosti njenog supruga, Vidoja Ristovića, a slične su uvrede nastavili upućivati i neki komentatori na društvenim mrežama i portalima.

Nikolina im se svima obratila u objavi na Instagramu, u kojoj se zahvalila svim tim hejterima, te im poručila da su upravo oni segment društva koji treba popraviti da bi njihova djeca imala šansu živjeti u normalnom svijetu.

“Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je… Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta. Više neću”, napisala je.

Smatra da ovo nisu izolirani incidenti upućeni samo njoj, već da se radi o mizogonoj i seksističkoj kulturi koja je ogledalo našeg društva.

View this post on Instagram

 

Samo želim reći jedno… ZAHVALJUJEM svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan danas u komentarima tekstova koji su, potaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto – sijali mrzilačke komentare. Zašto sam zahvalna? Zato što ste upravo vi, sijači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo mijenjati da bi naša djeca imala šansu živjeti u boljem svijetu. Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana. A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je… Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta. Više neću. Jer ovo nisu samo izolirani incidenti upućeni samo meni. Nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama. Jer, ako to opet, po tisućiti put uradim i prešutim, dajem za pravo bilo kojem muškarcu da vrijedja i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, kćer, sestru ili prijateljicu. Pa i od napadača samih.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) on


Komentari