NIKAD VIŠE NEĆETE UZETI PEGLU U RUKE: Imamo savršene trikove za lijenčine koje mrze peglanje

Pixabay

Peglanje je jedan od omraženih kućanskih poslova, ali uz nekoliko jednostavnih trikova, peglu više nikad nećete uzeti u ruke.

Prvo i osnovno, da biste izbjegli peglanje, pazite kakvu odjeću kupujete. Zaboravite na lan, i svilu, ali i na saten i pamuk. Okrenite se vuni, traperu i tkaninama u kojima ima poliestera. Perilicu rublja uvijek napunite samo do pola, kako bi se odjeća u njoj što manje zbijala. Ako vaša perilica ima opciju na kojoj je nacrtano glačalo, uključite je, ako nema, centrifugu smanjite na minimum ili potpuno isključite.

Rublje ocijedite ručno – izvadite ga iz perilice čim završi s pranjem. Svaki komad rublja dobro protresite prije nego što ga stavite sušiti, objesite ga cijelom dužinom, a kvačice stavite na same krajeve odjeće, one koji se najmanje vide. Haljine i košulje sušite na vješalicama. Prilikom vješanja izvrnite odjeću na pravu stranu, a slažite je u trenutku kada je još malo vlažna. Za ispravljanje ovratnika i ostalih dijelova koji su osjetljivi uzmite peglu za kosu.

Tuširanje vrelom vodom u zatvorenoj kupaonici, dok odjeća koju mislite obući visi na vratima, stvorit će dovoljno tople pare da malo ispravi nabore.


Komentari