NIKAD PREŽALJENA: Ovih dana Dolores Lambaša slavila bi 40. rođendan. Intrigirala je privatnim životom, a gluma joj je bila bijeg od depresije

Foto: Pixsell/Kolaž

Šibenčanka Dolores Lambaša krajem 2000-ih bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom, a njezin život intrigirao je javnost. Ovih dana proslavila bi 40. rođendan, a javnost i dalje pamti njezinu karizmu.

Dolores je preminula 23. listopada 2013. godine u prometnoj nesreći. Imala je 32 godine. S kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku te ujutro krenuli prema Zagrebu. No Dolores nije stigla.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara dalje od ulaska u Slavoniju, Matavulj je udario u stažnji dio CW Pola. Lambaša je od siline udarca ispala iz automobila te su je prevezli u bolnicu Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Liječnici su se borili za njezin život, ali nisu uspjeli. Po tijelo je došao njezin otac Đino, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Matavulj je zbog nesreće je osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci, a obitelj i prijatelji glumice bili su i više nego razočarani takvom presudom.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mnogi gledatelji Dolores pamte po ulogama u serijama kao što su “Dobre namjere”, “Zakon ljubavi”, “Najbolje godine”, a imala je i filmske uloge. Kao najdraži film isticala je “Vjerujem u anđele” Nikše Sviličića, koji je nagrađen sa sedam nagrada publike diljem svijeta.

“Gluma mi je bila kao bijeg od depresije. Meni je jasno zašto ljudi vole sapunice. Nemaju novca, depresivni su, puni problema… I da ih vlastite misli ne sustignu, bježe pred televizor gledati lakše sadržaje”, rekla je svojedobno Dolores.

Photo: Tomislav Miletic/24sata

Osim po svojim glumačkim ostvarenjima, u javnosti je bila poznata i po ljubavnim vezama sa starijim kolegama Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te podruzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom.

Vezu s Gregurevićem započela je kada je imala 21 godinu, a par je i živio zajedno. Prekinuli su nakon pet godina, a Lambaša se potom vratila k roditeljima u Šibenik. U jednoj od intervjua otkrila je kako je Ivo bio njezina velika ljubav, no svađe su kulminirale.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Utjehu je pronašla u Frani Lasiću, a njihova veza potrajala je dvije godine. Potom je ušla u vezu s Dikanom i to joj je bila posljednja veza. Trajala je četiri godine, no buran prekid dogodio se nekoliko mjeseci prije njezine smrti.

Foto: Luka Klun/VLM/PIXSELL


Komentari