NIKAD BOLJE LJETO U ZAGREBU: Posjetili smo dva događaja koja ne smijete propustiti! (FOTO)

Ivan Ramađa

Događaji na Gornjem Gradu glavna su destinacija Zagrepčana i njihovih gostiju.

Osim što privlači ljepotom svojih ulica, na Gornji Grad se slijevaju rijeke ljudi oduševljeni ljetnim događajima koji se odvijaju na ovoj atraktivnoj lokaciji.

Posjetili smo, već tradicionalno, Ljeto na Štrosu i sve popularnija Dvorišta te vam donosimo djelić atmosfere koja nas nije ostavila ravnodušnima.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Ljeto na Štrosu ili Štrosmarte, od samih početaka manifestacija je koja se diči ogromnim uspjehom. Ispod zidina staroga grada smjestio se Art Park koji privlači mlade umjetnike i ljubitelje umjetnosti željne daška kulture.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Romantika ispod kule Lotrščak

Ovo romantično šetalište, omiljeno među Zagrepčanima i gostima našeg grada, nudi osvježavajuća pića, čašicu vina i dašak mira pod gustim krošnjama kestena, što je, čini se, dobitna kombinacija otmjenog projekta.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Također je popularan glazbeni program, pomno odabran i savršeno uklopljen u nostalgičan ambijent Štrosa. Jazz, evergreeni i glazba 50-ih,60-ih i 80-ih savršena je glazbena pozadina atmosferi podno kule Lotrščak.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

A pogled, koji puca na  grad, samo je šlag na torti, nijansa koja upotpunjuje kompletan doživljaj i ljeto na Štrosu čini pobjednikom među svim ostalim manifestacijama.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

“Dvorišta” osvajaju gornjogradskim šarmom

Zavirili smo u gornjogradska dvorišta i doživjeli grad kakav još nismo upoznali. Balans između turističke atrakcije i šarma starog grada savršeno je postignut ovom manifestacijom. Gornjogradska dvorišta otvorila su svoja vrata i prigrlili znatiželjnike koji su se uvijek pitali kakvu tajnu ona kriju.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Milozvučni zvuk harfe ističe duh prošlosti koji obavija gornjogradska dvorišta i magnetski mami posjetitelje željne priča o starome gradu.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Glazba, medvedgradske pive i dašak starine pun su pogodak

Glazbeni program, ponuda medvedgradskih piva i ostalih osvježavajućih pića te ambijent starine u kojem se rijetko kad može uživati, čine onaj poseban spoj zbog kojeg su “Dvorišta” osvojila posjetitelje.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Svaka dvorište priča posebnu priču i jednostavno tjeraju da im se vratimo opet te bar na trenutak zaželimo da nam otvore svoje kapije tijekom cijele godine.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

No, kako ova manifestacija traje samo do 24. srpnja preporučamo vam da požurite na Gornji Grad i, ukoliko već niste, zakoračite u vremeplov koji će vas odvesti upravo tamo gdje se sudaraju povijest i legenda– prošlost grada podno Medvednice.

>>>KREĆE 16. LJETO NA ŠTROSU: Provjerite kakav program se predviđa ove godine

>>>OVAJ DOGAĐAJ NE SMIJETE PROPUSTITI: ‘Dvorišta’ vas pozivaju da budete turist u vlastitom gradu

 

 

Komentari