NIJE SREĆA PARA PUNA VREĆA Ispovijest dobitnika na lutriji: ‘Mislite da znate što biste napravili s novcem da ga dobijete, ali zapravo ne znate’

Loto (Foto: Neja Markicevic / Cropix)

Može li neočekivani dobitak velikog novca na lutriji kupiti sreću? Prema istraživanju trojice švedskih ekonomista, koju su se u svojoj studiji bavili dugoročnim psihološkim efektima dobitaka na lotu, iznenadno bogatstvo nema značajan utjecaj na sreću dobitnika. To je potvrdio i Britanac Ben, bivši loto milijunaš, koji je za Metro ispričao vlastito iskustvo o milijunima funti koji su mu ‘pali s neba’.

“Mislite da znate što biste napravili s novcem da ga dobijete na lutriji. Ali zapravo ne znate”, kazao je Ben.

Ben je prije dobitka bio obiteljski čovjek s uspješnom poslovnom karijerom, ali mu se svijet okrenuo naglavačke nakon što je iz National Lotteryja otišao ‘s vrećama novca.’

“Bili su to trenuci puni adrenalina i uzbuđenja, no ubrzo sam najednom osjetio strašan umor. Ipak, mozak mi je radio sto na sat i nisam mogao prestati misliti o tome što ću sa svim tim novcem”, ispričao je.

Idila brzo nestala

U početnoj euforiji Ben je trošio na putovanja, gadgete, automobile. Djecu je upisao u privatne fakultete, napustio je posao, ali je počeo osjećati ispraznost.

“Problem je što nisam bio zadovoljan svojim životom prije dobitka, a umjesto da stvari poboljša, novac je samo uvećao probleme koje sam već imao”, priznao je pa dodao.

“Cijele dane sam sjedio, čitao novine i gledao TV. Imao sam sve slobodno vrijeme svijeta i nisam ga iskoristio. Potpuno sam se zapustio. Mislio sam da ne trebam još zarađivati jer već imam dosta u banci, no odjednom je bilo prekasno i novac je nestao.”

Komentari