NIJE IM SVEJEDNO! Sever i Stanković komentirali uhićenje šefa: ‘Na HRT-u pošteno radi jako puno ljudi, za malu plaću’

Pixsell

Uhićenje ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, komentirali su i popularni djelatnici nacionalne radiotelevizije. Voditelj i urednik emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandar Stanković, kroz sarkazam je najavio gosta za ovaj tjedan.

“A ništa, zvat ćemo ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek da je pitamo jel vrijeme za izmjenu zakona o HRT-u”, poručio je Stanković.

“Zovi kolege dok još stigneš dok su na slobodi”, “S obzirom da kreću reprize repriza, možemo li kao uplatnicu priložiti kopije računa od prethodnih mjeseci?”, “Bit će kako tata kaže, nema ona svoj stav”, našalili su se fanovi emisije ispod najave.

O skandalu se oglasila i čelnica Sindikata novinara i medijskih djelatnika Hrvatske Maja Sever.

“Mi zaposlenici nemamo informacija osim ovoga što objavljuju ostali mediji. Naravno da sve pratimo sa zabrinutošću jer je Kazimir Bačić glavni i odgovorni za funkcioniranje javnog servisa. Ono sto je važno u ovom trenutku reći jest da na HRT-u radi jako puno ljudi, većina, koji pošteno i odgovorno rade svoj posao za malu plaću”, izjavila je Sever za Index.

Podsjetimo, Uskok i policija od jutros provode pretrage na više lokacija povezanih s uhićenim suradnicima bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem, a uskokovi istražitelji osim prostorija Gradske uprave češljaju i ured Bačića na HRT-u na Prisavlju. Bačić je, prema neslužbenim informacijama, uhićen zbog sumnje da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan u Radićevoj ulici u centru Zagreba, koji mu je kao mito dao također uhićeni poduzetnik Milan Lončarić.

Uhićeni su također neki bliski suradnici pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, među kojima su bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, vozač Vladimir Džajo, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa” i Ana Stavljenić Rukavina, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.


Komentari