‘NIJE HTJELA ČUVATI DIJETE JER JE TVRDILA DA MU NIJE DADILJA’: Milan podnio novu prijavu protiv Severine!

Bruno Konjević/Marko Todorov / Cropix

Srpski poduzetnik Milan Popović, koji s jednom od najpoznatijih domaćih pjevačica, Severinom Kojić, ima zajedničko dijete zbog čijeg se skrbništva već nekoliko godina povlači po sudu, za Srpski telegraf odlučio je progovoriti o trenutnoj situaciji zbog, kako tvrdi, niza neistina koje su u javnost plasirali pjevačica i njen odvjetnički tim. Naime nakon nedavnog ročišta na Županijskom sudu u Splitu, Severinin odvjetnik Mate Matić izjavio je kako se dijete izjasnilo da želi živjeti s majkom, a ne ocem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

˝Iako je postupak tajan, selektivno je iznio tok postupka. Prema mišljenju struke, djeca razvedenih roditelja se u skoro 100% slučajeva izjašnjavaju kako žele živjeti s tatom i mamom. Da tata i mama budu ponovno zajedno. Bilo koja drugačija izjava djeteta je suspektna i ukazuje na manipulaciju jednog od roditelja. Osoba koja je saslušavala dijete to je napravila bez naloga suda ili bilo kojeg stručnog tijela. Naprotiv, stručna tijela su je upozorila da je to štetno za dijete. Izvještaj je donijela na samo ročište, što se obično radi kad ne želite dati priliku drugoj strani da se izjasni. Sve što je napisano u izvještaju prilagođeno je tome da se pogoduje majci djeteta. Ista osoba se ogradila od svog izvještaja time što je rekla da ne može garantirati da je izjava djeteta autentična. Ova osoba će, nadam se uskoro, isto biti procesuirana jer je ovo kazneno djelo. Također smatram da bi ta izjava bila odbačena, neprihvatljiva kao dokaz, s obzirom na to da je dijete u konfliktu lojalnosti, da su vještaci imali prilike da se izjasne na ovu izjavu˝, rekao je poduzetnik za spomenuti medij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Također, Popović je priznao i kako je protiv majke svog djeteta podnio i novu prijavu. ˝Podnio sam novu kaznenu prijavu zato što je majka nagovarala dijete što će reći. Mišljenje djeteta je sasvim drugačije od onog što je predstavljeno sudu. S obzirom na to da je dijete u konfliktu lojalnosti, sud ne bi smio uzimati mišljenje djeteta kao mjerodavno kod donošenja svoje odluke. Ukoliko ipak tako postupi, bit će to odluka suda protivna odredbama zakona˝, kazao je u razgovoru te ispričao kako Severina, navodno, uopće ne viđa dijete onoliko koliko bi mogla.

˝Ono što je zanimljivo da posljednjih 20 mjeseci o kojima piše, brižna majka uopće nije iskoristila više od pola termina s djetetom, već su s djetetom ponovno bile neke treće osobe i dostave s hranom. Nedavno kad sam joj ponudio da dijete bude s njom, odgovorila mi je da nije ona moja dadilja da mi čuva dijete dok sam na putu˝, rekao je te za kraj naglasio kako se nada da Županijski sud u Splitu neće preinačiti odluku Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojom bi skrbništvo nad njihovim djetetom pripalo pjevačici.

Komentari