Rendeli o Tomaševićevih prvih šest mjeseci: Imam dojam da su energičnost, snaga i volja zamrle

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prošlo je šest mjeseci od kada je kormilo Zagreba u rukama Tomislava Tomaševića. Svima je jasno da novi gradonačelnik ima pune ruke posla, no puno građana metropole zanima do kuda je došlo s obnovom središta Zagreba, koji je stradao u razornom potresu 22. ožujka 2020. godine. Nemali broj objekata koji su oštećeni još uvijek zjape u istom stanju kao što su bili.

Zagreb.info razgovarao je s bivšom TV voditeljicom, a danas uspješnom pr-icom Nevenom Rendeli Vejzović, koja je jedna od glavnih članica Udruge Sos Zagreb. Riječ je o udruzi koja djeluje i radi kako bi obnova oštećenih objekata išla što brže i bila što transparentnija. Nevena je s nama podijelila svoje mišljenje o novoj gradskoj upravi, točnije, o načinu na koji su pristupili sanaciji oštećenih dijelova grada.

Obnove škola nisu na vidiku

“Svjesni smo situacije koju je gradonačelnik sa svojim timom zatekao u gradu i svjesni smo da će trebati vremena da se problemi riješe i krenu rješavati. Ali, imam dojam da su energičnost, snaga i volja zamrle”, kaže Nevena osvrćući se na Tomaševićevih prvih šest mjeseci mandata.

“Loša komunikacija, odnosno nekomunikacija, daje dojam da se ništa ne radi po pitanju obnove i da se cupka u mjestu, a dani i mjeseci idu. Iskreno, ne znamo što je sa školama koje su trebale krenuti s obnovom, ono što čujemo je da se stalno nailazi na probleme. Još uvijek nije na vidiku da će neka od škola biti obnovljena do početka sljedeće školske godine”, dodala je Nevena.

Ipak, vrijedi podsjetiti da je nedavno za jednu od škola, i to onu na Kaptolu, OŠ Miroslava Krleže, dogradonačelnik Luka Korlaet najavio kako će do početka sljedećeg polugodišta prijem učenika biti spreman.


Komentari