Nevena Rendeli nam je otkrila sve o kampiranju s djecom: ‘Pamtit ćemo prvo pražnjenje WC-a i skrivanje od oluje’

Foto: Instagram

Troje djece ispod pet godina, dvoje roditelja, jedan kamper i planine – zvuči nemoguće? Nekadašnja HRT-ovka, a danas uspješna poduzetnica i osnivačica Festivala zdravlje, Nevena Rendeli odlučila je testirati ovu teoriju i sa suprugom, snimateljem Makom Vejzovićem i njihove tri djevojčice – četverogodišnjim blizankama Marom i Leom te dvoipolgodišnjom Vitom upustiti se u avanturu života – kampiranje u planinama. Kako je izgledalo putovanje koje će zasigurno još dugo pamtiti, što bi savjetovala roditeljima koji se odluče na isto, ali i koje su njezine najdraže lokacije za ljeto u Zagrebu, Nevena je otkrila u razgovoru za Zagreb.info.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli)

Kako je pala odluka o kampiranju s djecom? Kakve su bile prve reakcije djevojčica, jesu li uopće bile svjesne kakva ih avantura čeka?

Vrućine su krive za sve. Nakon pretoplog lipnja i početka srpnja koje smo proveli u gradu i nešto na moru, odluka je pala da želimo u hladnije krajeve. Negdje gdje je danju ugodnih 25 a nevečer ti treba poplun za pokriti se. Kampiranje je bila ideja mog supruga s kojom ja u početku nisam bila oduševljena. Srećom, promijenila sam mišljenje vrlo brzo i uživala u našoj avanturi. Curice su otpočetka bile oduševljene kućicom na kotačima i mislim da je njima bilo najljepše.

S obzirom na to da je s djecom uvijek nepredvidivo, što vam je bilo najizazovnije na putovanju?

Sve s djecom je izazovno, od odlaska na plažu pa do odlaska na putovanje. Pakiranje za put mi je uvijek najizazovniji dio jer suprotno očekivanju, ako želiš kakav takav konfor, u kamper ne nosiš milijun stvari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli)

Imate li neku anegdotu koju ćete posebno pamtiti s kampiranja?

Ah, najsmješnije je bilo prvo parkiranje u krcatom kampu na Bohinju. Kao i prvo pražnjenje wc-a i vode. I prva oluja je bila zanimljiva, ne znaš kamo bi se sakrio.

Djeca i planinarenje – što biste savjetovali roditeljima koji se odluče na ovaj pothvat?

Djeca obožavaju planine, barem moja. Golema prostranstva i livade kojima mogu nesmetano trčati. Mislim da su djeca u raju na planini. Treba ih osluškivati i vidjeti koliko mogu hodati, odmarati se često i zabavljati ih pričama. Mi smo do vrha Vogela išli gondolom i onda šetali nekoliko sati po vrhu. Moje su još premale za ozbiljnija planinarenja, ali vjerujem da će nam se za par godina pridružiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli)

Cijelo ljeto provodite s djevojčicama na raznim destinacijama, vole li one više more i plažu ili šetnje po prirodi?

Mislim da vole podjednako. Na moru su češće pa bih rekla da im je boravak na planini i u šumi bio zanimljiviji.

Za roditelje koji ljeto s djecom provode u gradu, imate li neke lokacije u Zagrebu koje biste preporučili za posjetiti?

O da, sam Zagreb ljeti je super zanimljiv jer je poluprazan pa je sve jednostavnije. Obavezno Maksimir, Ljeto kod Matoša… a u okolici: Mrežnica, Kupa kod Letovanića, Zagorje…

Za kraj, spremate li još neko putovanje za ovo ljeto?

Trenutno smo u Dalmaciji, a ubrzo i nas čeka povratak u Zagreb. Rujan u Zagrebu je divan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli)


Komentari