‘NEŠ TI, UMRLO IM DIJETE, ODMAH NA BIRO!’ Glumica iznenadila žestokom objavom: ‘Dosta je bilo ležanja!’

Marijana Mikulić (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Hrvatska glumica Marijana Mikulić svoje platforme na društvenim mrežama nerijetko koristi kako bi pokazala stavove i mišljenja o aktualnostima u zemlji.

Tako je danas odlučila pisati o jučerašnjoj odluci koju je donio Sabor o tome da roditeljima njegovateljima neće produljiti naknadu nakon smrti djeteta na idućih šest mjeseci.

TUGA U SABORU! Roditelji njegovatelji nisu dobili naknadu koju su tražili od vladajućih

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Mikulić (@maremikulic)

“Dok političari imaju period privikavanja nakon svog preteškog gubitka pozicije, smatraju da roditeljima njegovateljima taj period nije potreban. “Neš ti, umrlo im dijete, odmah na biro. Dosta je bilo ležanja!” Tako misle naši vrli Andrej Plenković i ekipa”, napisala je Marijana, ogorčena ovom odlukom.

Marijana Mikulić odluka Vlade
Foto: Screenshot/Instagram Marijana Mikulić

“Nema dovoljno odgovarajućih institucija koje bi skrbile o djeci s raznim teškoćama. Prisiljeni s crkavicom od naknade godinama biti izvan radnog odnosa kako bi mogli skrbiti o djetetu. Nisu dovoljno poniženi od strane sustava, pa ajmo ih nagaziti još malo”, zaključila je.

Foto: Screenshot/Instagram Marijana Mikulić

Kako nije samo aktivistkinja iza ekrana mobitela, Mikulić je pokazala u prosincu kad je sudjelovala u prosvjedu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, koji je na Markovu trgu organizirala Udruga Sjena.

Podskećamo, Marijin najmlađi sin ima poteškoće u razvoju govora i razumijevanja.


Komentari