NERASKIDIVA VEZA S DOMAĆOM PUBLIKOM Iron Maiden u Zagrebu primili nagradu za najprodavaniji album u prošloj godini

Silvije Varga, Bruce Dickinson i Dave Shack s priznanjem za najprodavaniji inozemni album (foto: press)

Članovima kultnog britanskog sastava Iron Maiden uručena je nagrada Top.HR Music Awards koju su zaslužili u kategoriji Najprodavaniji inozemni album za album Senjutsu. Time je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a dospjela u veliku kolekciju cijenjenih nagrada koje su – za vrijeme trajanje dugogodišnje karijere – dodijeljene slavnoj heavy metal grupi.

Nagrada se dodijelila za prodajne rezultate izdanja Senjutsu na području Hrvatske tijekom 2021. godine.

Priznanje grupi Iron Maiden pripalo je u kategoriji Najprodavaniji inozemni album (foto: press)

Frontmenu Bruceu Dickinsonu priznanje je uručio direktor diskografske kuće Dancing Bear, zastupnika kompanije Warner Music za Hrvatsku, Silvije Varga. Dodjeli nagrade članovima benda, nakon rasprodanog koncerta održanog u Areni Zagreb, prisustvovao je i managing director kompanije Phantom Music Management Dave Shack. Na kraju dodjele, svi članovi jednog od najutjecajnijih glazbenih sastava u povijesti zahvalili su se na priznanju i potpisali dodijeljenu plaketu.

Svečanost dodjele priznanja Top.HR Music Awards održana je 7. ožujka u Zagrebu u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a. Uz Iron Maiden, među dobitnicima godišnjih priznanja našli su se Gibonni, Dua Lipa, Matija Cvek, Albina, Silente, Tonči Huljić & Madre Badessa, Petar Grašo Dalmatino dok je posebna nagrada  za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i 30 godina diskografskih dostignuća pripala Vanni.


Komentari