NEPOZNATO O POZNATIM ZVIJEZDAMA: Ovi podaci nisu tajna, ali sigurno ih ne znate

picmonkey

Oni su legende jugoslavenske glazbene scene, a ni danas im ne ide loše.

Žarili su i palili, neki od njih odavno su u mirovini, a ovi se još uvijek ne daju s pozornice, a tko bi ih i krivio, svjetla reflektora su i te kako primamljiva.

Prvi na popisu je Zdravko Čolić, zbog kojeg i danas preskaču ženska srca diljem regije.

Prvi službeni nastup imao je 1969. kao pjevač grupe Ambasadori, a u svojoj dugoj karijeri objavio niz bezvremenskih hitova koje svaka nova generacija zna. Nedavno je 64-godišnji Čolić otkrio kako mu je najdraža pjesma iz vlastitog repretoara ‘Sinoć nisi bila tu’, ali i da radi na novom albumu, koji će mu biti 15. po redu.

Lepa Brena

https://www.youtube.com/watch?v=T9uLZVx1fqA

Karijeru je započela 1981., a od tada je snimila 17 albuma, te postala pjevačica s najvećim glazbenim tiražama u povijesti balkanske glazbe. Ova glazbena ikona ima 55 godina i ne kani nimalo usporiti, upravo je objavila spot za pjesmu “Carica”, i tako još jednom potvrdila svoj kraljevski status, piše dnevnik.hr

Oliver Dragojević

Jedan od najvećih glazbenika naše estrade svoj prvi studijski album izdao je davne 1975., a danas 68-godišnji pjevač iza sebe ima 20 albuma i mnogobrojne nagrade. Nedavno je snimio album ‘Familija’ s još jednom pjevačkom legendom, Gibonnijem.

Tereza Kesovija

Nakon 57 godina duge karijere i 77 godina života, velikog uspjeha i izvan naših prostora, pogotovo u Francuskoj, i više ploča, albuma, singlica i hitova nego što se može izbrojati, slavna pjevačica je spremna za mirovinu. Prošlo ljeto je singlom ‘Ostavi me tu’ najavila svoj posljednji album.

Mišo Kovač

Legendarni pjevač može se pohvaliti time što su njegovi nosači zvuka jedni od najprodavanijih svih vremena na našim prostorima. Tijekom karijere duge skoro 50 godina izdao je 27 studijskih albuma, a 2012. nagrađen je i Porinom za životno djelo. Nakon šest godina mirovanja, 74-godišnji Kovač se ove godine vratio u studio te snima novi album.

Josipa Lisac

Glazbena umjetnica čija karijera traje već pola stoljeća i obuhvaća preko 20 albuma, nakon šest godina pauze, sredinom prošle godine sa singlom “Tu” najavila je novi album. Legendarna diva poznata po svom specifičnom glasu te unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi ne planira uskoro u mirovinu. Tek joj je 66.

I za kraj, Đorđe Balašević

Bogatu karijeru dugu 40 godina obilježile su balade i povijesne pjesme koje su i dan danas jednako popularne, ako ne i popularnije. Svojim stihovima ovaj veliki glazbenik pronašao se u svakoj generaciji i zaradio status jednog od najvećih umjetnika s naših prostora. Iako već duže vrijeme nije objavio novi album, prije tri godine fanove je razveselio s nekoliko novih hitova. Ima 63 godine.

 


Komentari