Neobične navike najdugovječnije vladarice: Ne podnosi kocke leda, nove cipele joj moraju biti razgažene, a jednu namirnicu posebno obožava

Foto: Instagram

Kraljica Elizabeta II. danas slavi 96. rođendan. Rođena je 21. travnja 1926. godine u Londonu, a s 27 godina postala je britanska kraljica i ujedno jedna od najdugovječnijih vladarica. Rođendan će proslaviti u Sandringhamu, imanju u Norfolku na kojem je uživala u obiteljskim okupljanjima s vojvodom od Edinburgha.

Povodom proslave, organizatori Royal Windsor Horse Showa objavili su kraljičinu fotografiju snimljenu prošlog mjeseca u dvorcu Windsor na kojoj kraljica nasmiješena stoji između svojih ponija Bybeck Katie i Bybeck Nightingalea. Inače, Elizabeta je oduvijek voljela konje, a prvog je dobila kad je imala samo četiri godine.

Rođendan će proslaviti u privatnosti, a da je njezina svakodnevica prepuna neobičnih navika šuška se već godinama. U nastavku donosimo neke od simpatičnih zgoda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

Velika čokoholičarka

Najdraže jelo britanske kraljice su “Morecambe Bay potted shrimps” – u plastičnoj posudi pakirani kuhani repovi škampa, no njihova je receptura tajna, otkrio je u jednom intervjuu bivši kraljičin šef Darren McGrady koji je za nju radio čak 15 godina. Isto tako, kraljica je velika ljubiteljica slatkiša. Njezin osobni kuhar opisao ju je čak i kao proždrljivu. Stoga su slastice s potpisom Charbonnel et Walker, Bendicks i Prestat redovito na nalogu za nabavu kraljevskih dvora.

“Ona je apsolutna čokoholičarka!” izjavio je McGrady još 2016. za Hello! magazin i naglasio da bi sve što bi stavili na stol imalo čokoladu u sebi, kraljica uzela i pojela.

Isto tako, ako želi rashlađeno piće, u obzir dolaze samo “ledene loptice” jer Elizabeta II. ne podnosi zvuk koji proizvodi kockasti led.

Modni stil i razgažene cipele

Jarke boje čine kraljičin stil prepoznatljivim, a upravo zbog toga, njezin tim stilista obraća pozornost da se nijedan outfit ne ponovi.  Isto tako, svaki od njih je označen brojkom te je naznačeno u kojoj je prilici nošen. Pored toga, kraljica uvijek nosi isti model istog brenda za cipele, ali nikad ne novu obuću već ih prvo mora razgaziti njezina osobna pomoćnica.

Nigdje bez vrećice svoje krvi

U torbici većina žena nosi šminku, novčanik i slično, a kraljica Elizabeta je i u tom pogledu posebna. Naime, u njezinoj se torbi uvijek nalazi jedan poseban predmet. Riječ je o držaču za torbe koji podsjeća na udicu i na njega se može zakačiti torbica. Tajne poruke u kraljevskoj obitelji šalju se upravo porukama, a držač služi kako bi se izbjeglo slanje lažnih signala. Tako odlaganje torbice na pod znači da kraljica želi napustiti okupljanje u kojem se nalazi.

Kada ide na put, sa njom je uvijek tim doktora u slučaju da joj se nešto dogodi. Pored medicinske opreme, nose i vrećicu kraljičine krvi ako joj zatreba transfuzija.


Komentari