NEOBIČNA ŽIVOTNA PRIČA PREMINULE RUSKINJE: ‘To nitko iz Hrvatske nije doživio, a nama je bio svakodnevni ritual…’

Foto: Jakov Prkić/CROPIX

Tragična smrt Poline Golubeve, plesačice iz Rusije koja je posljednja dva desetljeća živjela i radila u Hrvatskoj, šokirala je njezine prijatelje i obitelj. Vibrantna 45-godišnja ljepotica stradala je u prometnoj nesreći na trajektnom pristaništu na Pelješcu.

‘RAJ JE DOBIO JOŠ JEDNOG ANĐELA’ Hrvatski plesač oprostio se od tragično preminule partnerice: ‘I od gore ćeš mi govoriti – Marko, šuti!’

Utvrđeno je da je vozač bio u alkoholiziranom stanju. Njegov BMW je upao u more, a vozač i dva suvozača, dakle, svi osim Poline, su se uspjeli spasiti i isplivati na površinu.

U javnosti se spominje najviše kao plesna partnerica popularnog Marka Cibocija iz ‘Plesa sa zvijezdama’, no životna priča ove energične plavuše puno je više od toga. Dio svoje zanimljive biografije Polina je otkrila 2020. godine u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, priznavši, između ostalog, da je od ranih dana bila fascinirana suncem i morem, nečim čega u njezinu rodnom kraju baš i nije bilo.

Foto: Vojko Bašić/CROPIX

Odrasla je, naime, na ruskom polarnom sjeveru, u gradu Vorkuti u Republici Komi u Ruskoj Federaciji. Sunce i more je, priča, uživo vidjela tek kao tinejdžerica. Dani su u njezinu kraju kratki, a ljeto traje tek mjesec dana godišnje. Zbog toga su tamošnja djeca, prisjeća se, bila podvrgavana sunčanju pod UV lampama.

‘To nitko koga poznajem iz Hrvatske i drugih zemalja nije doživio, a nama je bio svakodnevni ritual… Tete bi nam u vrtiću kazale: dok se sunčate, zamišljajte sunce, more i palme. Bilo je ugodno, toplo, ali bilo mi je teško zamisliti palme, jer ih nikad prije nisam vidjela. More sam znala sa slika’, ispričala je Polina u intervjuu 2020. godine.

U ples se zaljubila još kao dijete, a ozbiljno mu se posvetila nakon diplome na Pravnom fakultetu u Moskvi. Njezin je otac, ispričala je, bio prilično strog, profesionalno se bavio judom, a nju i dva brata ponekad bi rano ujutro polijevao vodom.

Hrvatsku je posjetila nakon diplome, 2001. godine, s Francuzom u kojeg se tada zaljubila. Posjetili su Split i Zagreb, a osim prirodnih i kulturnih ljepota, oduševile su ih i tadašnje osjetno manje cijene životnih troškova te su se u Hrvatskoj odlučili skrasiti.

Foto: Jakov Prkić/CROPIX

Njezin partner je počeo predavati francuski jezik u američkoj školi, a ona je, u nemogućnosti da se, zbog jezične barijere, ostvari u pravu, većinu vremena posvetila edukaciji u svijetu fitnessa. Uz napredak došla su i natjecanja u latinoameričkim plesovima. Upravo je s Markom Cibocijem službeno stekla profesionalni status te dobila hrvatsko državljanstvo.

Osim u Zagrebu, živjela je u Splitu, Rogoznici, Kaštel Sućurcu, radila je u marinama, dobila licencu za skipera, proputovala svijet kao međunarodna sutkinja. U posljednje vrijeme živjela je u metropoli i davala instrukcije plesa, a uskoro je trebala započeti novi posao u Dalmaciji, njezinom idealnom mjestu za život prepunog sunca i mora, onog čega je Polina najviše voljela.


Komentari