Nema večere do ‘Večere za 5 na selu’! Najgledanija kulinarska emisija vraća se na male ekrane

Foto: RTL Press

Kulinarski show ‘Večera za 5 na selu’ godinama je neiscrpan izvor zabave tako da i u novoj sezoni omiljenog TV formata gledatelji mogu očekivati već provjereni recept za
idealnu večer uz RTL.

Već je svima odavno jasno – gledatelji će uvijek odabrati ‘Večeru za 5 na selu’, što su zorno pokazali i rezultati gledanosti. „Pokosit ću konkurenciju!“ samouvjereno su govorili kandidati prije kuhanja, a upravo je to napravila emisija čiju je prošlu sezonu svaki tjedan u prosjeku pratilo više od pola milijuna gledatelja koji su s velikim zanimanjem iščekivali što će novi domaćin pripremiti i koje će ocjene dobiti za svoju večeru. A jela je doista bilo za svačiji ukus – od klasičnih koja su pripremali naši stari do tradicionalnih recepata u modernom ruhu dok je publika uvijek iznova uviđala kolika je sreća imati vlastite namirnice te što odlikuje pravog domaćina. Jedno je sigurno – pred kandidatima nije lak zadatak zato što baš svi žele u najboljem svjetlu predstaviti kulinarske specijalitete svoga kraja, a sve kako bi opravdali očekivanja ostalih natjecatelja za stolom te naposljetku osvojili nagradu.

Foto: RTL Press

No kao što znamo, želje su jedno, a realizacija često ispadne nešto sasvim drugo. Ukusna večera pripremljena prema zanimljivim receptima uvijek će privući gledatelje, no ono što se pamti i prepričava danima poslije ponajprije su komentari kandidata o kušanom jelu i samom domaćinu. U prošloj sezoni pao je rekordan broj desetki, no to je više iznimka nego pravilo iako će kandidati uvijek reći kako se trude dati realnu ocjenu. Ipak, kriteriji ocjenjivanja nisu strogo zadani pa u stvarnosti to izgleda ovako: ponedjeljkom se okuplja nova ekipa domaćina i svi su pomalo suzdržani, uglavnom daju dobre ocjene i ispipavaju teren, a kako tjedan odmiče, maske padaju i doznajemo pravo stanje stvari – je li pobijedio onaj tko je zaslužio ili je kalkulacija odradila svoje, tko je ‘pogrešno’ predstavio jela određenog podneblja, tko je uništio atmosferu svojim ponašanjem, treba li biti iznenađenja na kraju večere, tko darovima misli kupiti bolje ocjene, je li istina da ostalima nije smetalo što su se u emisiju prijavili supružnici, prijatelji, rodbina, kuhari po zanimanju…, kakav je zapravo bio aperitiv, koliko je važna dekoracija te, naravno, je li juha predjelo!

Foto: RTL Press

„Cijela je emisija vrlo iskrena i gledatelji su to prepoznali. U ‘Večeri za 5 na selu’ kuhaju kandidati koji se ponašaju prirodno i iskreni su u komentarima. Zasluge uspjeha ‘Večere za 5 na selu’ ponajprije pripisujem svojoj ekipi koja iz tjedna u tjedan uspijeva pronaći zanimljive ljude, koji potom kuhaju zanimljiva jela i općenito stvaraju sadržaj koji je pozitivan i privlačan gledateljima“, kaže producentica showa Marija-Jelena Zen.

I u 15. sezoni ponovno će se kuhati razna jela diljem Lijepe Naše, a što će ponuditi budući kandidati te jesu li naučili nešto o prezentaciji i ocjenjivanju iz prijašnjih emisija – ne propustite pogledati u novoj sezoni ‘Večere za 5 na selu’ uskoro na RTL-u!


Komentari