‘Nekako mi je malo pusto ove zime’, ‘Voljela bih da svaki kvart ima svoju repliku Adventa u centru, tako da mogu u kvartu pojesti fritulice’

Paljenjem lampica na Zrinjevcu za mnoge je počelo najčarobnije doba godine; Advent. Iako ovogodišnji zbog još uvijek prisutne pandemije koronavirusa kaska za prošlim godinama, svečano ozračje i božićna čarolija neizostaju. Pitali smo zagrebačke ‘it’ cure, HRT-ovu voditeljicu Mirnu Maras Batinić i arhitekticu Ninu Miju Čikeš vole li blagdanski šušur i minglanje adventskim ponudama.

Mirna nam je priznala kako obožava ovo doba godine. Ne smetaju ju gužve po središtu Zagreba ni zima, nego uživa punim plućima. ‘Obožavam Advent i općenito sve vezano uz ovo vrijeme. Sve obiđem, a najdraže mi je s društvom sjesti na neko kuhano vino. Volim i na klizalište ići s klincima jer se oni tome bas jako vesele’, ispričala nam je Mirna koja je malo razočarana ovogodišnjom ponudom na Adventu.

‘Nekako mi je malo pusto ove zime’, dodaje i zaključuje kako joj je zagrebački Advent ipak najdraži od svih svjetskih na kojima je dosad bila. ‘Bila sam na Adventu u Beču, bila sam i u New Yorku gdje je božićno vrijeme baš baš posebno, ali naš Advent u Zagrebu ipak volim najviše’, rekla nam je Mirna.

Ovo doba godine posebno voli i poznata zagrebačka arhitektica Nina Mia Čikeš. ‘Adventsko doba mi je drago samo po sebi, volim ugođaj koji nam on donosi, volim okićeni grad i volim tu dozu iluzije koja nas sve očara u ovo doba godine’, ispričala je Nina Mia i odala zbog čega najviše voli upravo zagrebački Advent.

‘On mi je najdraži od svih jer je to advent u mom gradu s mojim prijateljima i mojom obitelji pa tako mislim da subjektivno nema konkurencije, iako sam nekoć obišla i druge gradove u ovo doba gdje bih svakako istaknula berlinski advent kao i onaj u Pragu. Voljela bih da svaki kvart ima svoju repliku adventa u centru, tako da mogu u kvartu pojesti svoje omiljene božićne fritulice koje su mi najdraže adventske slastice’, dodala je.


Komentari