NE PRESTAJE ŠOKIRATI! Vedrana Rudan otkrila: ‘Dva puta sam pokušala ubiti oca’

Vedrana Rudan (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Gostujući u RTS-ovoj emisiji ‘TV lica’, naša književnica Vedrana Rudan je izjavila kako je dva puta pokušala ubiti oca.

“Pokušala sam ubiti oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ”, poručila je Rudan, opisavši detalje cijelog događaja.

“Bilo je to vrijeme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu duge suknje. Radila sam, imala svoju plaću i pratila modu pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živjeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmjerio me… Majka u kutu drhti, nikad se nije smio dizati ton, a otac kaže: ‘Jučer si bila kurva, a danas si časna sestra, odluči se'”, rekla je pa je nastavila.

“Odgovorila sam mu: ‘Ne seri’, a majka je gotovo umrla zato što sam prvi put povisila ton na oca. Pomislila sam: ‘Što mi se može dogoditi? Završila sam školu, radim, i sad taj poluobrazovani divljak komentira suknju koju sam sama kupila'”, kazala je Vedrana i dodala da ju je otac zatim podigao i bacio u stakleni ormar.

“Imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika padela puna gulaša, ogromna… Uhvatila sam je za te goruće ‘uši’, digla u zrak i bacila ocu u glavu”, objasnila je. Otac je bio sav u krvi, a doktor mu je uspio previti rane.

“Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala: ‘Ća ti je, Ive?’, a on je odgovorio ‘Vedrana me pokušala ubiti’. Odgovorila mu je: ‘Što je dosad čekala?'”, izjavila je Rudan. Tog je dana otišla od kuće s namjerom da se nikada više ne vrati.

“Tako je ostalo do udaje. A onda sam, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim djetetom, bila toliko bijedna da sam pozvala majku i rekla joj: ‘Nemamo što jesti, mogu li doći kod vas?’. Majka je bila u nevjerici”, navela je Rudan.

Unatoč svemu što se dogodilo, otac joj je dozvolio da se vrati kući.

Podsjetimo, Vedrana Rudan je na turneji po Srbiji gdje promovira svoju novu knjigu ‘Doživotna robija’.

Komentari