‘Naši glazbenici nose oklope umjesto smokinga’ Zelenski na dodjeli Grammyja održao emotivan govor: Recite istinu o ovom ratu

Screenshot

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se gledateljima diljem svijeta na dodjeli glazbenih nagrada Grammy. Odjeven u vojničku majicu, Zelenski je progovorio o strahotama koje se događaju u njegovoj zemlji.

“Što je suprotno glazbi? Tišina razrušenih gradova i ubijenih ljudi… Naša djeca crtaju padajuće rakete, a ne zvijezde. Više od 400 djece je ranjeno a 153 ih je umrlo. I nikad ih više nećemo vidjeti kako crtaju”, započeo svoj govor.

“Naši su roditelji sretni kad se probude ujutro. U skloništima, ali živi. Naši voljeni ne znaju hoćemo li opet biti zajedno. Rat nam ne dopušta da biramo tko preživljava, a tko ostaje u vječnoj tišini”, poručio je Zelenski.

“Naši glazbenici nose oklope umjesto smokinga. Pjevaju ranjenima u bolnicama… Branimo našu slobodu. Da živimo. Da volimo. Na našoj zemlji se borimo s Rusijom koja donosi zastrašujuću tišinu svojim bombama, mrtvu tišinu”, dodao je.

“Ispunite tišinu svojom glazbom. Ispunite je danas, da ispričate našu priču. Recite istinu o ovom ratu na vašim društvenim mrežama, televiziji… Podržite nas na bilo koji način. Bilo koji, ali ne tišinom. I mir će doći”, apelirao je Volodimir Zelenski i nabrojao uništene ukrajinske gradove nakon ruskog bombardiranja.

Nakon snimke njegova govora, američki pjevač John Legend nastupio je s ukrajinskom umjetnicom Ljubom Jakimčuk.


Komentari