‘NAŠE PRIČE’: Veliki regionalni projekt u kojem sudjeluje pet dramskih akademija

Nakon premijerno izvedene omnibus predstave „Projekt: Pravda“ u sklopu 10. KRADU – Kazališne revije ADU održane u dvorani F22 u travnju ove godine, započelo je snimanje filmskog dijela ovog velikog međunarodnog projekta.Regionalna mreža akademija, nastala na inicijativu Akademije dramske umjetnosti i partnerskih akademija i fakulteta, započeta je 2013. godine s ciljem predstavljanja novih generacija autora filmaša i kazalištaraca u regiji i šire, ali i kao poticaj za bolju i češću međuakademsku suradnju.

skopje2

Rezultat Kazališne platforme, u kojoj su sudjelovali studenti i profesori sedam akademija i fakulteta, predstavljen je ove godine u Zagrebu na Kazališnoj reviji ADU – KRADU, a studenti su za svoj rad nagrađeni i Rektorovom nagradom.

Realizacija Filmske platforme, čija je premijera predviđena za 2017. godinu, započela je 25. lipnja snimanjem hrvatskog dijela omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić, čiji je cjelokupni omnibus ujedno i diplomski projekt pod mentorstvom red. prof. art. Damira Terešaka na Akademiji dramske umjetnosti. Omnibus se razvijao kroz nekoliko radionica održanih u Grožnjanu, Skopju i Beogradu, a studenti koji sudjeluju u ovom prvom ovakvom studentskom regionalnom projektu su: Judita Gamulin, Marina Jurišić, Marko Dugonjić (ADU Zagreb), Jelena Gavrilović, Dimitrije Kokanov, Nada Savić (FDU Beograd), Lejla Muratčauš, Amina Huseinčehajić, Armin Hadžić, Ishak Jalimam (ASU Sarajevo), Sasko Nasev, Andrej Georgijev, Ilija Tiričovski, Dario Sekulovski (FDU Skoplje) te Ivan Čojbašić, Stefan Rakočević, Miloš Boreta (FDUCetinje).

bg1

Mentori su Filmske platforme Ognjen Sviličić, Lukas Nola (ADU Zagreb), Srđan Koljević (FDU Beograd), Srđan Vuletić (ASU Sarajevo), Marija Perović (FDU Cetinje) i Sasko Nasev (FDU Skoplje).
Hrvatski film ‘Marica’

Film „Marica“ hrvatski je dio omnibusa u režiji Judite Gamulin i produkciji Marine Jurišić. Mentor režije je izv. prof. art. Lukas Nola. Direktor je fotografije Tomislav Sutlar, scenografkinja Petra Polsek, set dresser Ivan Lutter, kostimografkinja je Irena Has, majstorica maske Ivana Pralija, a u filmu glume Mirela Brekalo Popović, Ksenija Pajić, Csilla Barath i Mislav Čavajda. Film su sponzorski podržali i
hrvatski produkt dizajneri PROSTORIA, GRUPA i ERA u vidu dizajnerskog namještaja za potrebe
scenografije.


Komentari